Elmec România, unul dintre cei mai importanţi retaileri din industria fashion din România, a inaugurat la începutul acestui an, cel de-al treilea magazin al său din Republica Moldova. Investiţia în cele trei magazine s-a ridicat la peste 600.000 de euro.

Inaugurarea acestui magazin face parte din planul de extindere Elmec România pe piaţa de retail de fashion din Republica Moldova, implementat în zonă încă de la sfârşitul anului 2008. În funcţie de condiţiile pieţei din Republica Moldova, celor trei magazine de tip monobrand, Miss Sixty (care  comercializează produse Miss Sixty, Energie şi Killah), Calvin Klein Jeans şi Pepe Jeans London, li se pot alătura şi alte branduri internaţionale din portofoliul Elmec România. “Republica Moldova este încă o piaţă în dezvoltare dacă ne referim la retail-ul de fashion şi una dintre pieţele cu potenţial pentru brand-urile high-end. De la deschidere şi până acum, am observat un interes crescut al clienţilor pentru brandurile pe care le comercializăm, aşadar, nu excludem posibilitatea extinderii. Deschiderea celor trei magazine, reprezintă un prim pas pe care îl facem în Republica Moldova. În funcţie de condiţiile pieţei, putem evalua pe parcurs şi oportunitatea lansării a altor noi branduri” a declarat Cristian Beznoska, CEO Elmec România.

Elmec România activează pe piaţa autohtonă de retail de fashion încă din anul 1999, fiind distribuitorul oficial al unor branduri internaţionale de renume precum Nike, Converse, Calvin Klein Jeans, Calvin Klein, Miss Sixty, Energie, Custo Barcelona, Camper, Marlboro Classics, Polo Jeans by Ralph Lauren sau Trussardi Jeans.