Potrivit estimărilor, datorită boom-ului cifrelor trimestriale și a acordului Tesla- Hertz, averea lui Elon Musk, a crescut cu 24 de miliarde de dolari, ajungând la 335,1 miliarde, pe măsură ce acţiunile producătorului de maşini electrice s-au apreciat cu 8,5% în New York, scrie Businessinsider.
Averea lui Musk este acum de trei ori mai mare decât a altui miliardar notoriu, Warren Buffet.
Așa arată indicele Bloomberg Billionaires, care a estimat averea mogulului tehnologiei la 335 de miliarde de dolari, după un câștig de 24 de miliarde de dolari într-o singură zi. În comparație, CEO-ul gigantului Berkshire Hathaway, Buffett, are acum o avere estimată la 104 miliarde de dolari.
Averea lui Musk este mai mare decât PIB-ul țării sale natale, Africa de Sud
Averea lui Musk este mai mare decât PIB-ul țării sale natale, Africa de Sud, care se ridica anul trecut la 301,9 miliarde de dolari, conform datelor Băncii Mondiale.
Săptămâna trecută, o creștere de 13% a prețului acțiunilor Tesla i-a adus lui Musk 36 de miliarde de dolari, cea mai mare creștere într-o singură zi pe care Bloomberg a înregistrat-o vreodată, după ce a apărut informația că firma de închiriere de mașini, Hertz, a comandat 100.000 de vehicule electrice Tesla.
L-a detronat pe fondatorul Amazon, a cărui avere este de 193 de miliarde de dolari
Musk, în vârstă de 50 de ani, are acum o avere impresionantă, detronându-l pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a cărui avere este de 193 de miliarde de dolari.
Proprietarul Tesla, aflat deja pe primul loc în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii, ar putea deveni şi primul om cu o avere de peste 1.000 de miliarde de dolari, datorită companiei sale de explorare spaţială SpaceX, susțin unele voci.
Acțiunile Tesla au crescut cu 65,6% în acest an, în ciuda scăderilor din martie și mai.
Musk i-a răspuns zilele trecute directorului Programului Alimentar al ONU, care i-a îndemnat pe miliardari să accelereze ritmul de donaţii pentru a preveni foametea în ţările sărace. Musk a declarat că ar vinde „chiar acum” acţiuni Tesla de 6 miliarde de dolari, dacă agenţia ONU va demonstra că suma ar putea rezolva problema.