Companiile listate la bursa din SUA sunt obligate să înainteze rapoarte acestei comisii în mod regulat.
Elon Musk a donat, potrivit raportului, 11,6 milioane de acțiuni. Documentul nu precizează însă cine a fost beneficiarul.
Transferul acțiunilor s-a realizat între august și decembrie 2022, relatează BBC.
Elon Musk, copleșit de responsabilități
Nu ar fi pentru prima dată când miliardarul donează acțiuni Tesla. A oferit donații în valoare de 5,74 miliarde de dolari în anul 2021.
Omul de afaceri a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect. A declarat totuși miercuri, 15 februarie, că va căuta un director executiv care să îl înlocuiască la conducerea Twitter.
„Probabil că spre sfârșitul anului ar fi un moment bun să găsesc pe altcineva care să conducă compania, deoarece cred că ar trebui să fie într-o situație stabilă până atunci”, a spus Elon Musk.
Acesta a recunoscut la finalul anului trecut că are prea multe responsabilități și îi este greu să se ocupe simultan de Twitter, Tesla și Space X.
S-a stabilit că nu a adus prejudicii investitorilor Tesla
Vă reamintim că pe data de 4 februarie, miliardarul american a fost exonerat de acuzaţiile că ar fi adus de prejudicii materiale investitorilor după ce a postat un mesaj pe Twitter în care vorbea despre scoaterea la vânzare a unor acţiuni la compania sa Tesla. Ce au decis judecătorii?
Elon Musk a mai spus atunci că are finanțarea asigurată pentru producătorul de automobile electrice. El s-a confruntat cu un proces colectiv intentat în numele acţionarilor Tesla, care au susţinut că i-a indus în eroare cu acel tweet din august 2018.
Jurații din San Francisco au constatat vineri că directorul general al Tesla, Elon Musk şi compania sa nu sunt răspunzători pentru inducerea în eroare a investitorilor atunci când Musk a scris pe Twitter, în 2018, că are fonduri pentru a privatiza compania de automobile electrice. Achiziția propusă, de 72 de miliarde de dolari, nu s-a materializat niciodată.
Dacă jurații l-ar fi declarat vinovat, Elon Musk putea fi obligat să plătească daune de miliarde de dolari.
Decizia este considerată importantă pentru Elon Musk însuși, care și-a apărat cu fermitate libertatea de a scrie pe Twitter, a arătat BBC.
Jurații au ajuns la un verdict la două ore după ce au început deliberările.
„Juriul a avut dreptate”, a declarat jurnaliștilor avocatul lui Musk, Alex Spiro, după verdict, refuzând să spună mai multe.