Elon Musk are peste 7 miliarde de dolari pentru a finanța preluarea Twitter. Omul de afaceri Al-Walid bin Talal s-a alăturat fondatorului Tesla
Elon Musk a declarat că deține 7,14 miliarde de dolari pentru a finanţa preluarea Twitter, subliniind că există 19 investitori care au acceptat să contribuie la achiziționarea rețelei de socializare.
Potrivit unui document transmis miercuri, multimiliardarul Larry Ellison, co-fondator al Oracle și membru al consiliului de administrație Tesla, va contribui cu un miliard de dolari. În acest document se mai arată că printre principalii contribuitori se regăsesc fondurile de investiții Sequoia Capital – care va contribui cu 800 de milioane de dolari, Vy Capital – care va contribui cu 700 de milioane de dolari și platforma de schimb de criptomonede Biance – care va contribui cu 500 de milioane de dolari.
Pe de altă parate, prințul bin Talal va pune la dispoziţie aproape 35 de milioane din acţiunile sale de pe Twitter odată ce preluarea va fi finalizată pentru a păstra o participaţie în capitalul companiei pe care Elon Musk doreşte să o retragă de la Bursa de Valori din New York. Aceasta reprezintă aproximativ 1,9 miliarde de dolari la preţul de cumpărare propus de şeful Tesla, 54,20 dolari per acţiune.
Investitorul saudit a considerat iniţial oferta lui Musk prea scăzută în raport cu ”valoarea intrinsecă a Twitter”.
”Îmi pare bine să iau legătura cu tine, ‘noul’ meu prieten @elonmusk”, a scris prinţul bin Talal joi pe Twitter.”Cred că vei fi un lider excelent pentru Twitter pentru a-şi propulsa şi maximiza potenţialul imens”, a adăugat el.
Elon Musk are planuri mari cu Twitter
Cel mai bogat om al lumii le-a spus investitorilor de la care speră să obțină suma de 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter că își vor putea recupera banii în termen de doi ani printr-o oferă publică de acțiuni, au declarat surse care au preferat să rămână sub protecția anonimatului.
În mod normal, firmele de private equality au nevoie de cinci ani de restructurare pentru a readuce o companie pe piața bursieră, însă Elon Musk crede într-o reformă rapidă, de doar trei ani.
De când a debutat pe piaţa de capital în 2013, Twitter a avut profit doar în 2018 şi 2019, iar ritmul de creştere al societăţii nu s-a încadrat în estimări în ultimele două trimestre. Acţiunile Twitter s-au apreciat cu doar 17,3% în ultimii nouă ani, scrie The Wall Street Journal.