Elon Musk a devenit din nou un om cu o avere de peste 300 de miliarde de dolari, iar ascensiunea sa nu pare să se oprească prea curând. Ultimele date arată că averea fondatorului Tesla a ajuns să crească, într-o singură noapte, cu 32,6 miliarde de dolari.
Clasamentul celor mai bogați oameni ai lumii, realizat și publicat de Forbes care se actualizează în timp real arată că în doar o singură zi, averea antreprenorului american Elon Musk a crescut cu 32,6 miliarde de dolari, până la 304,2 miliarde de dolari.
Această creștere fără precedent se datorează ascensiunii semnificative a acţiunilor companiei sale Tesla, arată datele Forbes. Având în vedere noua sa creștere, Elon Musk a devenit din nou un om cu o avere de peste 300 de miliarde de dolari.
Amintim faptul că un rezultat similar a fost obținut de fondatorul Tesla în luna noiembrie 2021, pentru prima dată în istorie. Deși Elon Musk era deja cel mai bogat om de pe planetă înainte de creşterea acţiunilor Tesla de luni, acum şi-a mărit diferenţa faţă de cel mai apropiat rival al său, care rămâne CEO-ul grupului francez de companii LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), Bernard Arnault, cu o avere de 200,6 miliarde de dolari.
Amintim faptul că, în cursul zilei de luni, în prima zi de tranzacţionare la Bursa din New York din acest an, acţiunile Tesla au crescut cu 13,53%, până la 1.199,78 dolari pe acţiune, pe fondul unui anunţ de duminică privind o creştere record a livrărilor de vehicule electrice în 2021.
Mai exact, potrivit Reuters, Tesla Inc la finalul anului trecut 936.172 vehicule pe plan global, înregistrând o creştere de 87% faţă de 2020. Acest lucru se datorează majorării producţiei la fabrica din Shanghai şi în pofida deficitului de semiconductori.
Elon Musk, vânzări record de mașini Tesla
Sursa citată precizează că doar în trimestrul patru din 2021, Tesla a livrat clienţilor un număr record – 308.600 – de maşini electrice, mult peste estimările analiştilor de pe Wall Street. Conform datelor Refinitiv, analiştii se aşteptau ca producătorul auto american să livreze 263.026 vehicule în ultimele trei luni din 2021. A fost al şaselea trimestru consecutiv în care Tesla a raportat livrări record.
Pe de altă parte, pe termen lung, producătorul auto cu cea mai mare capitalizare bursieră vrea să înregistreze o creştere a livrărilor de cel puţin 50%. Noile uzine Tesla din Texas şi de lângă Berlin vor fi esenţiale pentru majorarea producţiei şi îndeplinirea obiectivelor.
Referitor la cele mai multe modele livrate în trimestrul patru din 2021, este vorba despre Model 3, Model Y, Model S şi Model X. În acest context, analiştii de la Credit Suisse au o previziune optimistă. Mai exact, aceștia se aşteaptă ca anul acesta Tesla să-şi majoreze livrările la 1,3 milioane de vehicule.
Pe fondul aşteptărilor investitorilor privind majorarea producţiei, acţiunile Tesla au crescut cu aproape 50% în 2021, iar capitalizarea bursieră a depăşit în octombrie 1.000 de miliarde de dolari. În 31 decembrie, titlurile au scăzut cu 1,3%, la 1.0567,8 dolari.