Elon Musk dă de înțeles că Donald Trump nu va reveni pe Twitter înaintea unui proces clar

Elon Musk, patronul Tesla, Twitter, SpaceX

SURSA FOTO: captură YouTube

Elon Musk a indicat miercuri că, în ceea ce privește contul de Twitter al fostului președinte Donald Trump, acesta nu va fi restabilit înainte de alegerile de la mijlocul mandatului din SUA de săptămâna viitoare. Noul proprietar al platformei de socializare a răspuns astfel la una dintre cele mai mari necunoscute după preluarea companiei.

Un consiliu va analiza situația

Musk a confirmat miercuri dimineața devreme că „Twitter nu va permite nimănui care a fost suspendat de pe platformă pentru încălcarea regulilor Twitter să revină până când nu vom avea un proces clar pentru a face acest lucru, ceea ce va mai dura cel puțin câteva săptămâni”.

Miliardarul proprietar al Twitter declarase anterior că va începe un „consiliu de moderare a conținutului” și că nu se vor lua decizii majore privind conținutul până când acesta nu va fi în funcțiune.

Înainte de a achiziționa Twitter săptămâna trecută, Musk se angajase să anuleze cel puțin o parte din politicile de moderare a conținutului platformei și să renunțe la interdicțiile permanente de conturi. De asemenea, el spusese în mod specific că va restabili contul personal al lui Donald Trump, care a fost interzis pe platformă la scurt timp după insurecția din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA, potrivit CNN.

Trump a declarat că nu va reveni pe Twitter

Trump, care anterior a folosit Twitter pentru a răspândi știri, a ataca criticii și a stabili agenda la Washington, a declarat că se bucură că Twitter se află acum în „mâini sănătoase” după preluarea de către Musk, dar a afirmat că nu va reveni pe platformă. În schimb, el intenționează să rămână pe propria sa rețea de socializare, Truth Social. Trump avea cu zeci de milioane de urmăritori mai mulți pe Twitter decât are pe Truth Social.

Comentariile lui Elon Musk, care sugerează că va amâna luarea de măsuri cu privire la Trump și la alte conturi interzise, vin în contextul în care miliardarul american face eforturi pentru a asigura utilizatorii și agențiile de publicitate, care reprezintă 90% din veniturile Twitter, că platforma nu va deveni un „infern”. Musk lucrează, de asemenea, cu o oarecare grabă pentru a crește veniturile Twitter, inclusiv prin introducerea unui abonament, după ce a contractat o sumă semnificativă de finanțare prin împrumut pentru a plăti achiziția de 44 de miliarde de dolari.

Controverse după preluarea Twitter de către Musk

Într-un tweet lansat miercuri, Musk a spus: „Nu, nu, nu: „Consiliul de moderare a conținutului Twitter va include reprezentanți cu opinii foarte divergente, care vor include cu siguranță comunitatea pentru drepturile civile și grupurile care se confruntă cu violența alimentată de ură.”

În zilele care au urmat de la preluarea lui Musk a funcției de proprietar și director executiv de facto al Twitter, platforma s-a confruntat cu un val de retorică instigatoare la ură și alte conținuturi toxice, ceea ce a provocat proteste din partea grupurilor societății civile și i-a determinat unele agenții de publicitate să se gândească de două ori înainte de a opera pe platformă.

În tweet-ul său de miercuri, Musk a declarat că s-a întâlnit cu reprezentanți mai multor grupuri pentru a discuta despre „modul în care Twitter va continua să combată ura și hărțuirea și să aplice politicile sale de integritate electorală”.