„Nu ar avea sens să cumpărăm Twitter dacă ne îndreptăm înspre al Treilea Război Mondial”, i-a scris Elon Musk unuia dintre bancherii săi de la Morgan Stanley pe care l-a îndemnat să urmărească îndeaproape discursul lui Vladimir Putin cu privire la ofensiva din Ucraina.
Audierea dintre CEO-ul Tesla și compania Twitter a avut loc marți la un tribunal din statul american Delaware. Aceasta s-a concentrat pe solicitarea lui Musk de a amâna, pe o perioadă de timp, achiziționarea platformei, după ce miliardarul a anunțat pe 9 iulie că renunță la cumpărarea companiei.
La scurt timp după aceasta, Twitter a anunțat că îl va da în judecată pe Musk pentru a-l forța pe acesta să respecte înțelegerea pe care au avut-o.
Planurile lui Musk nu au coincis cu planurile lui Putin
În mesajul trimis pe 8 mai de Elon Musk, miliardarul i-a cerut bancherului său să oprească procesul de cumpărare a twitter în așteptarea unui discurs pe care Vladimir Putin urma să îl susțină ziua următoare, când Rusia avea să celebreze Ziua Victoriei în al Doilea Război Mondial.
Pe 25 aprilie, Twitter a anunțat că este de acord să vândă rețeaua socială lui Elon Musk, într-o tranzacție de aproape 44 miliarde de dolari. Elon Musk se aștepta atunci ca Vladimir Putin să anunțe decretarea mobilizării generale în Rusia după ce forțele sale armate au eșuat în tentativele de a cuceri Kievul. Însă Putin nu a ordonat în cele din urmă mobilizarea generală și a sporit semnificativ numărul de trupe trimise în Ucraina.
Musk a dat în judecată Twitter pentru numărul prea mare de conturi false
Pe 13 mai, Elon Musk a declarat că își suspendă oferta de a achiziționa Twitter. „Acordul Twitter este temporar în așteptare, în așteptarea detaliilor care să susțină calculul că spam-ul/conturile false reprezintă într-adevăr mai puțin de 5% dintre utilizatori”, a anunțat Musk.
Mai mulți experți și analiști au speculat atunci că Elon Musk nu va duce până la sfârșit achiziționarea platformei Twitter din motiv că ar avea regrete cu privire la suma stabilită de 44 miliarde de dolari.
La începutul lunii trecute, New York Times scria că Elon Musk a dat, la rândul său, în judecată Twitter pentru fraudă, acuzând compania că ar fi ascuns numărul mare de conturi false înregistrate pe platforma sa de social media.
În ultimul episod din saga Twitter vs Musk echipa acestuia de avocați au declarat că 10% din utilizatorii activi de pe Twitter care văd reclame sunt conturi false, în condițiile în care rețeaua socială a afirmat că boții reprezintă mai puțin de 5% din toate conturile înregistrate.