Conform asociaţiei AutismSociety, sindromul Asperger (cunoscut şi sub numele de Tulburare Asperger) a fost descris pentru prima dată în anii 40 de medicul pediatru vienez Hans Asperger.

Și, scrie Forbes, Elon Musk nu este nici primul nici ultimul om de afaceri miliardar care a dezvăluit că suferă de tulburarea Asperger.

Persoanele cu Asperger se concentrează adesea obsesiv pe un subiect complex și au probleme cu relaționarea socială. Tulburarea Asperger spectrului autismului, o familie de afecțiuni care pot inhiba grav dezvoltarea mentală și socială a unei persoane.

Probleme mari de sănătate pentru miliardari

Colegul său, fondator al companiei de gestionare a investițiilor, Bill Gross, a dezvăluit în 2019 că a fost diagnosticat cu Asperger. Și afirma că această tulburare îl va face un investitor mai bun: „Permite să te concentrezi pe lucruri pe termen lung fără a te pierde în detalii”, a spus Gross.

Cu o avere estimată de Forbes la aproximativ 1,5 miliarde de dolari, el a mai spus că diagnosticul explică probabil problema sa de a menține contactul vizual și interesul său aproape obsesiv pentru colectarea de timbre.

Richard Branson suferă de dislexie

Richard Branson, cu o avere estimată de 4,2 miliarde de dolari, a vorbit despre dislexie, în 2018, scriind că în copilărie a fost etichetat ca „leneș și prost”: „Dislexia este doar o formă diferită, creativă mod de gândire ”, a spus Branson, care crede că această condiție îl face mai pln de imaginație.

Charles Schwab, care a fondat cea mai mare firmă de brokeraj din SUA și are o avere estimată la 11,4 miliarde de dolari, a avut, de asemenea, probleme de citire și scriere pe tot parcursul vieții din cauza dislexiei.

Fondatorul Ikea, Ingvar Kamprad, a cărui avere este estimată la 28 de miliarde de dolari, a fost dislexic și chiar a decis să ofere produselor Ikea numele lor distincte suedeze, deoarece diagnosticul său îi îngreuna puterea de a se concentra.