Compania Elysee Concept a inaugurat astăzi cel de-a doua parfumerie de lux a reţelei şi a anunţat că vizează extinderea în principalele oraşe din ţară.

Noua locaţie poartă denimrea de Elysee Concept Parfums et Beaute şi este localizată în cadrul galeriei comerciale The Grand Avenue a hotelului JW Marriott din Capitală.

„Elysee Concept Parfums et Beaute este conceptul cu care ne vom extinde în întreaga ţară”, a declarat, pentru capital.ro, Cristina Balan, proprietara a companiei.

Laurenţiu Balan, soţul acesteia, a subliniat că până la fnele anului în curs Elysee Concept va mai inaugura o nouă locaţie, iar anul 2010 va fi un an de extindere masivă.

Compania a inaugurat la începutul lunii septembrie 2008 primul concept store de parfumuri de lux din România, Elysee Concept Maison des Parfums. Acesta se afla într-o vilă istorică în Piaţa Lahovari din Capitală.

Criza nu se simte la Elysee

În ceea ce priveşte investiţia pentru noua locaţie, care are o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi, proprietarii unora dintre cele mai exculsiviste parfumerii din România au declarat că nu se ridică la anvergura celei din 2008 (n.r. 200.000 de euro). „Nu pot spune o cifră exactă. Însă aici am investit atât cât a fost nevoie. Nu ne-am uitat la bani”, a subliniat Laurenţiu Balan.

Cât despre criză, oficialii Elysee au declarat că nu au simţit-o în nicio formă.  „Vânzările au fost bune. Cred că nu am simţit acest lucru deoarece ne adresăm unui public elitist, cu venituri foarte ridicate, pentru care achiziţia unui parfum de lux nu este un efort financiar”, spune Laurenţiu Balan.

30 de branduri de nişă0-38207-parfum.jpg

Parfums et Beaute propune o selecţie a celor mai apreciate game de produse de parfumerie şi cosmetică din portofoliul Elysee, atent selectate pentru a raspunde exigenţelor unui public elitist şi cunoscător, într-o locaţie cosmopolită.

Printre cele 30 de case de parfumuri de nişă care alcătuiesc portofoliul Elysee se numără: Absolument Absinth, Acqua di Genoa, Acqua di Biella, Ambregris, Amouage, Bella Belissima, Biehl, Comptoir Sud Pacifique, Cristiano Fissore, Dr. Vranjes, Ellie D, Indult, Linari, Mathias, Montale, MDCI, Penhaligon’s sau Washington Tremlett.

XerJoff, în premieră în România

Cu ocazia deschiderii noii locaţii, Elysee Concept a adus pe piaţa locală una dintre cele mai renumite case de parfumuri din lume: XerJoff. Aceasta este renumită nu numai datorită preţurilor care ajung la 35.000 de euro, ci şi datorită artei cu care sunt produse atât parfumurile cât şi ambalajele.

Sergio Momo a înfiinţat XerJoff International în 2004 iar colecţia de parfumuri cuprinde nume precum XJ 17/17, Shooting Stars şi Vintage – Casamoratti 1888.

Potrivit lui Momo, realizarea unui parfum este extrem de grea, procesul desfăşurându-se pe câţiva ani. Mai mult, ambalajele sunt şi ele foarte preţioasfe fiind făcute manual din materiale ca aurul, cuarţul, abanosul, sticla de murano sau chiar fragmente de meteorit.

DETALII:
Citeşte şi Elysee Concept, arta de a vinde parfumuri de lux

Citeşte şi INTERVIU: „Parfumurile de lux sunt precum filmele bune: cele care fac istorie nu apar foarte des”