eMAG, cel mai mare retailer IT&C din România, a pus în vânzare astăzi 100 de terminale Nexus One, telefonul Google, iar la ora 12.00 mai erau în stoc doar 10 unităţi.

eMAG a adus în ţara noastră un prim stoc de 100 de unităţi Nexus One. Retailerul a oferit clienţilor posibilitatea de a precomanda telefonul de la începutul acestei săptămâni, la un preţ  de 2.499 de lei.

Radu Apostolescu, directorul de marketing al retailerului, estima că stocul se va epuiza în trei săptămâni, însă astăzi la ora 12.00 din cele 100 de unităţi mai erau la vânzare doar 10 bucăţi.

Nexus One se pare că este mult mai popular la noi decât în Statele Unite.  Google nu a reuşit să vândă decât 135.000 de unităţi în 74 de zile de la lansare, o cifră mică în comparaţie cu vânzările înregistrate de primul model iPhone în acelaşi interval, peste un milion de exemplare.

Telefonul Google Nexus One este prezent în oferta mai multor magazine online de la noi la la preţuri între 2.138 şi 2.648 de lei.

Nexus One, primul telefon Google

Telefonul este  produs de taiwanezii de la  HTC şi are la bază sistemul de operare Google Android.  Terminalul are un ecran de 3,7 inch (9,4 cm), un procesor de 1 GHz, o memorie RAM de 512 MB, un card microSD de 4 GB (care se poate extinde până la 32 GB).

Alte funcţii ale lui Nexus One includ o cameră foto de 5 megapixeli cu flash LED, o mufă pentru căşti de 3,5 mm, GPS, interfaţă 3D, recunoaştere vocală şi două microfoane care au rolul de a filtra zgomotul de fond pentru a asigura convorbiri clare.

Nexus One este primul terminal mobil din istoria de 11 ani a companiei Google, liderul pieţei mondiale a motoarelor de căutare. Google a avut, în 2008, un venit de 22 de miliarde de dolari.