eMAG,  cel mai mare retailer online electronice şi IT pe piaţa locală, a vândut tot stocul de 50 de tablete de Internet iPad în prima zi, iar acum aşteaptă următorul transport, care va ajunge cel mai târziu săptămâna viitoare.

„Am vândut toate iPad-urile în prima zi, stocul iniţial fiind de 50 de unităţi”, a declarat pentru capital.ro, Radu Apostolescu, director de marketing eMAG. Următoarele aparate vor ajunge în ţară săptămâna viitoare, cei de la eMAG asteptând confirmarea transportului din partea furnizorului, al cărui nume nu a dorit să îl comunice.

eMag comercializează toate cele  trei modele de iPad de 16 GB, 32 GB şi 64 de GB.  Modelul de 16 GB are un preţ de 2.399 de lei, cel de 32 de GB costă 2.899 de lei, iar modelul de 64 de GB se vinde cu 3.399 de lei.

iPad va ajunge în Europa, oficial, la finele lunii mai

Compania Apple a  amânat lansarea internţioanală a tabletei iPad cu o lună faţă de termenul anunţat iniţial, după ce nu a putut face faţă cererii peste aşteptări din SUA.

Astfel, în loc de sfârşitul lunii aprilie, iPad va ajunge în Europa şi restul lumii la finele lunii mai. Apple va începe să primescă pre-comenzi online, din Europa, începând din 10 mai şi tot atunci va anunţa şi preţurile cu care va fi comercializată tableta de Internet.

iStyle Bucharest, partener legal al canalul oficial de distribuţie pentru România a anunţat că nu va accepta să asigure garanţia şi service-ul produselor iPad care nu sunt aduse pe canalul oficial, chiar dacă se vor cumpăra din România cu factură fiscală.

„Noi aducem iPad legal în România şi asigurăm garanţia pick-up & return gratuit. Dacă un client are vreo problemă cu iPad-ul îl poate aduce la noi pentru reparaţii”,  a spus Radu Apostolescu

Apple a livrat peste 500.000 de unităţi în prima săptămână în Statele Unite, conform unui comunicat al companiei americane.

iPad are un procesor Apple A4 de 1 GHz, un ecran de 9,7 inch (1024×768 pixeli), Wi-Fi şi  Bluetooth. iPad este vândut, în SUA, în magazinele Apple şi în unităţile lanţului de produse electronice Best Buy, la preţuri ce pornesc de la 499 şi ajung până la 829 de dolari.