"Azi livrăm primele telefoane iPhone 4S către cei care au dat primii precomenzi. Am reuşit să aducem mult mai repede prima tranşă de stoc faţă de termenul iniţial de 10 noiembrie şi sperăm că şi viitoarele să vină cât mai repede, astfel încât aşteptarea voastră să fie cât mai scurtă", se arată într-un post de pe blogul oficial eMAG.

Piesa de rezistență a noului iPhone 4S este procesorul A5 dual core de 800 MHz. Procesorul este secondat de o memorie de 512 MB RAM, dar secretul eficienței în rulare stă în echilibrul atent dintre performanțele hardware și sistemul iOS 5.

Camera foto de 8 MP, îmbunătățită față de versiunea anterioară, va atrage cu siguranță aprecierea utilizatorilor, care vor beneficia acum de suport pentru înregistrare video Full HD 1080p, la o frecvență de maximum 30 de cadre pe secundă, cu sunet stereo și stabilizator. Pentru susținerea conferințelor video, telefonul include și o cameră frontală VGA.

Deși ecranul nu a fost modificat față de precedentul model, iPhone 4S include unul dintre cele mai performante ecrane Retina Display, cu o diagonală de 3,5 inch, cu o rezoluție 960 x 640 pixeli și o densitate de 326 ppi. Acumulatorul lui iPhone 4S rezistă 14 ore în mod convorbire 2G şi terminalul oferă 6 ore de browsing 3G sau 9 ore de navigare online prin WiFi. În modul de așteptare, bateria telefonului rezistă 200 de ore.

Siri, aplicația care promite să schimbe modul în care utilizatorii interacționează cu telefonul prin intermediul comenzilor vocale, oferă suport pentru limbile engleză, franceză și germană.