Cum a ajuns eMag să ia din nou în considerare listarea la Bursă
eMag este deținut de cel mai mare grup african numit Naspers. Grupul a înregistrat un profit pentru al treilea an consecutiv iar în 2019 a avut venituri de peste 1 miliard de euro, potrivit spuselor lui Iulian Stanciu, CEO al eMag în țara noastră. În urma acestor numere, eMag s-a gândit, din nou, la o listare la Bursă așa cum arată și publicația americană Bloomberg.
Iulian Stanciu a vorbit despre faptul că listarea la bursă nu are ca scop atragerea de fonduri, ci dorește să ajute retrailer-ul pentru a deveni companie unicorn ( o companie care vrea să ajungă la un miliard de dolari).
„Nu este vorba despre o atragere de fonduri, ci despre o recunoaştere a valorii. (…) O companie nu poate deveni unicorn fără o valoare dată de piaţă”, a declarat Iulian Stanciu, potrivit businesslive.co.za.
Cum a ajuns Naspers să dețină eMag
În 2012, grupul sud-african a cumpărat cu 82 de milioane dolari partea majoritară a gigantului online. În acea perioadă, veniturile eMag se situau la 140 milioane euro.
Ministerul de Finanțe, publica în 2018, cifra de aface a firmei care administrează eMAG, Dante International. Atunci cifra atingea 888 milioane de euro.
Bursa de Valori de la București ar putea fi ajutată de eMAG
Listarea celui mai mare retrailer online ar putea fi o mână de ajutor pentru BVB în contextul în care aceasta a primit statutul de piață emergentă de la FTSE Russell în anul 2019.
„Bursa de la Bucuresti nu este mare, dar unul dintre motive ar fi ca noi, companiile mari din tech și retail, nu suntem acolo încă”, a spus Stanciu.