Premierul Emil Boc a anunţat că prin rectificarea bugetară s-a realizat o prioritizare a investiţiilor publice şi că bugetul de pensii a fost suplimentat cu 3,8 miliarde lei.

„Am adoptat două Ordonanţe simple prin care au fost rectificate bugetul de stat şi bugetul asigurarilor sociale de stat. Prin rectificarea pe care am avut-o în vedere am realizat o prioritizare a investiţiilor publice astfel încât fiecare minister a fost mandatat să decidă ce investiţii sunt prioritare şi să aloce bani pentru finalizarea acestora. De exemplu,  la Ministerul Transporturilor am stabilit ca din banii disponibili anul acesta să finalizăm centura Bucureşti, partea de la Chitila Voluntari, şi anul viitor să se poată circula în regim de autostradă de la Piteşti până la mare”, a spus Boc.

El a mai arătat că al doilea obiectiv al Guvernului este asigurarea cofinanţării proiectelor europene, astfel încât la Mediu şi Agricultură s-au acordat sume suplimentare. În plus, a fost capitalizat Fondului de garantare şi contragarantare cu 46 milioane euro.

Vor fi achitate datorii restante de 1,9 miliarde lei pentru sănătate. „Bugetul de pensii a fost suplimentat cu 3,8 miliarde lei şi CNAS a primit 0,9 miliarde lei pentru plata altor obligaţii din domeniul sanitar”, a mai arătat Boc.