În temeiul articolului 85 alin. 2 din Constituţia României, premierul Emil Boc a înaintat Preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a domnului Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

De asemenea, Primul Ministru a înaintat Preşedintelui României propunerea de numire a doamnei Sulfina Barbu în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, a informat un comunicat al Guvernului.
Prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde, i-a cerut lui Emil Boc să-l schimbe pe Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii, din cauza ultimelor declaraţii considerate "jignitoare" la adresa partidului.
Premierul Emil Boc a înaintat preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a lui Sebastian Lăzăroiu în funcţia de ministru al Muncii la începutul lunii iunie.
 
Surse din PDL declarau că Emil Boc a mers la Palatul Cotroceni cu propunerea ca Sulfina Barbu să preia portofoliul Muncii. De la Cotroceni, premierul s-a întors însă cu o altă propunere, cea a fostului consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.
 
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, la 28 aprilie, decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a lui Lăzăroiu. El preciza, atunci, că doreşte să se dedice analizei politice şi că nu vrea ca analizele sale politice să fie asociate instituţiei prezidenţiale.
UPDATE: Traian Băsescu acceptă propunerea lui Boc
Șeful statului, Traian Băsescu, a acceptat înlocuirea lui Sebastian Lăzăroiu cu Sulfina Barbu, se precizează un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.
Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale de către Sulfina Barbu va avea loc în cursul zilei de luni, 19 septembrie.
UPDATE 2: Sebastian Lăzăroiu respectă decizia premierului

Fostul ministru al Muncii Sebastian Lăzăroiu a declarat, vineri seară, pentru, că respectă decizia premierului în cazul său, adăugând că nu s-a născut ministru şi afirmând: "Mergem mai departe", scrie Mediafax.