Emilia Bunea, actualul director general al ING Fond de Pensii, va fi de la începutul lunii viitoare Chief Financial Officer în cadrul ING Asigurări Europa Centrală. Din această funcţie managerul român va fi responsabil cu coordonarea financiară a companiilor de asigurări ale grupului ING din zece ţări care fac parte din regiunea menţionată.

„Promovarea unui membru din echipa ING România în structurile regionale de top management ale Grupului dovedeşte, o dată în plus, nivelul ridicat de expertiză al specialiştilor români şi rezultatele excelente obţinute pe plan local”, a declarat directorul general al ING Asigurări de Viaţă România, Cornelia Coman.

Emilia Bunea, 40 de ani, s-a alăturat echipei ING în septembrie 2007, când a preluat mandatul de director financiar al ING Asigurări de Viaţă, având ca principale atribuţii coordonarea cadrului privind profitabilitatea companiei, managementul activelor şi cheltuielilor, controlul riscului nonfinanciar, coordonarea procesului de bugetare. Începând cu august 2008, Emilia Bunea este directorul general ING Fond de Pensii. Emilia Bunea lucrează în domeniul financiar de 13 ani.

Funcţia de directorul general al ING Fond de Pensii va fi ocupată de Marius Popescu, care în prezent deţine funcţia de director general al ING  Investment Management, după ce va primi  aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.