Emmanuel Macron a lansat mai multe avertisment în cadrul evenimentului „Berlin Global Dialogue”. Președintele francez subliniază faptul că UE a rămas în urmă față de SUA și China. De vină sunt reglementările excesive din momentul de față și investițiile mult prea mici.
Emmanuel Macron spune că reglementările excesive distrug UE
Potrivit liderului francez, Uniunea Europeană „ar putea muri”. Fostul nostru model economic, spune el, s-a terminat. În momentul de față, UE a ajuns într-un punct în care supra-reglementează și investește mult prea puțin.
În acest context, președintele francez subliniază faptul că „vom ieși de pe piață” în următorii doi-trei ani, dacă urmăm agenda de acum.
„UE ar putea muri. Fostul nostru model s-a terminat. Suprareglementăm și subinvestim. În următorii doi-trei ani, dacă ne urmăm agenda clasică, vom ieși de pe piață”, a subliniat liderul francez.
Washingtonul și Beijingul sunt cu mult în fața UE atât în ceea ce privește producția economică și investițiile
Liderul de la Elysee a scos apoi în evidență un alt fapt îngrijorător pentru UE. Mai precis, Washingtonul și Beijingul ne-au depășit cu mult în ceea ce privește producția economică și investițiile
El a cerut liderilor europeni să finalizeze proiectul privind „Pachetul Bancar”.
De asemenea, statele membre trebuie să facă presiuni pentru reguli comerciale globale echitabile, potrivit Bloomberg.
Potrivit președintelui francez, suntem în pragul unui moment foarte important.
„UE ar putea muri, suntem în pragul unui moment foarte important. Fostul nostru model s-a terminat, suprareglementăm și investim insuficient. În următorii doi-trei ani, dacă ne urmăm agenda clasică, vom ieși de pe piață”, a spus Macron.
Declarațiile lui Macron întăresc evaluările din raportul despre relansarea economiei europene
Potrivit sursei menționate, declarațiile lui Macron întăresc evaluările din raportul despre relansarea economiei europene, semnat de Mario Draghi.
Fostul premier al Italiei şi fost preşedinte al Băncii Centrale Europene, creditat cu salvarea monedei euro, a cerut într-o analiză de 70 de pagini publicată în septembrie o „strategie industrială pentru Europa” care să implice investiții anuale de 800 de miliarde de euro pentru ca UE să nu rămână în urmă SUA și a Chinei.