Emmanuel Macron cere o mai bună protejare a minorilor pe Twitter. Elon Musk îl asigură de acest lucru
Președintele francez Emmanuel Macron i-a adresat joi o întrebare noului proprietar al Twitter Inc. Elon Musk, în timp ce invita țările și firmele să se înscrie în Laboratorul de protecție online a copiilor, o inițiativă menită să-i protejeze pe minori de conținutul dăunător de pe internet. Macron, într-o serie de tweet-uri, a subliniat necesitatea de a fi mai eficient în eliminarea conținutului dăunător de pe internet pentru a proteja copiii.
Anunțând lansarea laboratorului, Macron a scris pe Twitter: „Pentru a ne proteja copiii pe internet, trebuie să verificăm mai bine vârsta utilizatorilor, să detectăm și să oprim mai bine prădătorii sexuali, să identificăm și să abordăm mai bine problema bullying-ului. Trebuie să fim mai eficienți în eliminarea conținutului”, a spus Macron.
Într-un alt tweet, președintele francez i-a făcut cu mâna lui Elon Musk și a întrebat: „Oare pasărea ne va proteja copiii?”, într-o aparentă întrebare despre dorința Twitter de a se alătura inițiativei.
La aceasta, Musk a spus: „Absolument”.
👋 @elonmusk,
Will the bird protect our children?— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) November 10, 2022
Se urmărește îmbunătățirea siguranței minorilor în mediul online
Laboratorul pentru protecția online a copiilor va explora, promova, dezvolta și evalua soluții menite să îmbunătățească siguranța minorilor în mediul digital.
„Laboratorul va începe ca o coaliție de bunăvoință, cu rezultatul imediat de a sparge silozurile existente între guverne, organizațiile societății civile și companiile private care operează în mediul digital. Guvernanța procesului, așa cum este descrisă în anexă, va fi rafinată pe parcursul primului an de funcționare”, a precizat biroul lui Macron într-un comunicat.
Participanții la laborator sunt de acord să facă schimb de cunoștințe, informații, practici și expertiză, angajându-se unii cu alții și cu alte organizații neguvernamentale, companii și cercetători pentru a dezvolta noi inițiative și pentru a se baza pe cele existente pentru a avansa către politici mai eficiente și cele mai bune practici care să sprijine și să protejeze mai eficient copiii, scrie The Hindu Times.
Dacă Twitter va face într-adevăr parte din inițiativa Franței, ar reprezenta o schimbare binevenită pentru platforma de socializare. Twitter, la urma urmei, s-a aflat în trecut în apă fierbinte din cauza politicilor sale privind conținutul sensibil care implică minori sau, cel puțin, a timpului de răspuns al companiei atunci când vine vorba de rapoarte împotriva CSE.