Pe lista celor care urmează să fie audiați se numără fostul vicepremier Vasile Dâncu și mai mulți administratori ai Tel Drum. Cei din urmă vor trebui să explice cum se face că Liviu Dragnea folosea intens perimetrul insulei inclusiv pentru aterizarea elicopterului cu care venea în locație, scrie stiripesurse.ro.

De asemenea, ei vor trebui să explice dedesubturile unor fapte la vedere și dacă există o legătură între Dragnea și compania Tel Drum și cum a ajuns compania să aibă proprietăți aici.

La ultimele două termene, un pilot a mărturisit că l-a transportat de mai multe ori pe Liviu Dragnea cu un elicopter pe insula Belina, în baza unui contract încheiat cu PSD, zboruri confirmate de colegul său audiat în dosar.

Amintim că, în acest dosar a fost trimisă în judecată și Sevil Shhaideh, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării la acea vreme. Aceasta a fost acuzată de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în dosarul Belina.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Adrian Ionuţ Gâdea, la data faptelor preşedinte al CJ Teleorman; Ionela Stoian (fostă Vasile), director în cadrul MDRAP la data faptelor; Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria; Rodica Guşă, asistent registrator la acelaşi birou.

Audierile din dosar întrerupte de pandemie

Procesul a fost amânat din luna martie atunci când președintele Klaus Iohannis a declarat starea de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Abia de azi, 16 iunie, vor putea reîncepe audierile în dosar cu cei citați încă din luna martie. Astfel, Vasile Dâncu, urma să dea declarații în 24 martie în vreme ce primii martori de la Tel Drum trebuiau să vină în 7 aprilie.

În dosar au mai dat declarații până acum gardienii insulei, de la firma tocmită pentru a nu lăsa persoanele care nu au legătură cu Tel Drum să intre în perimetru, dar și doi piloți de elicopter care îl aduceau pe Liviu Dragnea și pe invitații săi pe insulă.

Insula Belina a revenit între timp la stat

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a promis că domeniul va fi redat cetățenilor.

„Revenirea Insulei Belina în patrimoniul statului român nu este doar o acțiune administrativă, ci este o victorie semnificativă a democrației și statului de drept într-o Românie aflată timp de 3 ani sub asediul PSD pentru modificarea legilor justiției.

Deși suntem la 30 de ani de la Revoluție, iată că avem tot mai multe semnale și dovezi că mulți politicieni nu au învâțat absolut nimic și s-au comportat întocmai precum nomenclatura comunistă!

Nu există dubii că, dacă Liviu Dragnea și întreaga sa clientelă PSD s-ar fi aflat încă la conducerea țării, acest demers nu ar fi fost posibil vreodată și am fi asistat neputincioși la rechizionarea unor bunuri publice pentru a servi exclusiv intereselor politice și economice private”, a declarat ministrul Costel Alexe.