‘Banca Europeană de Investiţii confirmă că evaluează în prezent posibilitatea acordării unui credit de 200 milioane de euro către Enel Green Power România’, a declarat purtătorul de cuvânt al BEI, Richard Willis. Potrivit băncii, creditul reprezintă 50% din costurile totale ale proiectelor. BEI a refuzat să facă orice comentarii privind maturitatea şi dobânda creditului deoarece acordul nu a fost încă finalizat.
Comisia Europeană a aprobat, recent, programul României pentru sprijinirea dezvoltării energiilor regenerabile, potrivit căruia producătorii de energie electrică din surse regenerabile vor primi certificate verzi în valoare de până la 56,10 euro pentru fiecare megawat oră generat.
Cele trei parcuri eoliene pe care Enel Green Power le construieşte în România vor fi amplasate în Dobrogea şi Banat cu o capacitate totală instalată de 258 de megawaţi. Parcurile vor fi echipate cu 126 de turbine eoliene cu o capacitate variind între 2,0 şi 2,3 megawaţi.
Potrivit datelor Asociaţiei Europene pentru Energie Eoliană (EWEA), în prezent România are o capacitate eoliană instalată de 462 megawaţi. În plus, în funcţie de capacitatea instalată anul trecut, România se plasează pe locul şapte în Europa, lider fiind Spania.
Grupul Enel este prezent în România din anul 2005 şi, în acest moment, este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, având circa 2,6 milioane clienţi, 93.000 Km de reţea şi aproximativ 5.000 angajaţi.