Grupul Enel împreună cu Mittal sunt singuri investitori privați care nu s-au retras din acest proiect, împreună cei doi deținând 15% din compania de proiect EnergoNuclear. Restul acțiunilor aparțin societății de stat Nuclearelectrica, care operează centrala de la Cernavodă. 
     
"Este necesar ca în acest proiect să apară noi investitori. Nuclearelectrica are 40%, noi avem peste 9%, Mittal are peste cinci procente. Sigur că şi noi, şi Mittal, putem prin contract că ajungem undeva la 25-30%. Însă, dacă Nuclearelectrica rămâne la pachetul actual, mai este nevoie de investitori sau trebuie găsite alte soluţii, de exemplu să fie realizat un singur reactor", a explicat Luca D’Agnese.

El a confirmat faptul că există discuții cu privire la creșterea cotei de participare a partenerilor privați implicați în proiect, dar, deocamdată nu a fost luată nicio decizie.

Companiile GDF Suez, Iberdrola şi RWE Power au anunţat, în luna ianuarie 2011, la întâlnirea companiilor semnatare ale Acordului Investitorilor, ce vizează construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, retragerea din acest proiect, din motive ce ţin de strategia fiecărei companii. Anterior, grupul CEZ s-a retras din proiect și a vândut pachetul de acțiuni deținut către Nuclearelectrica.