Enel si Electrica au semnat astazi contractul pentru privatizarea filialei de distributie si furnizare Electrica Muntenia Sud, care detine si opereaza reteaua de electricitate din Bucuresti, informeaza un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Initial, semnarea contractului era programata pentru data de 7 iunie. 

Compania energetica italiana a castigat anul trecut licitatia organizata de AVAS pentru privatizarea societatii Electrica Muntenia Sud printr-o oferta de 820 de milioane de euro.    

Pana la momentul efectiv al transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor catre Enel, Electrica va controla si conduce in continuare Electrica Muntenia Sud, in timp ce Enel va participa la conducerea companiei ca observator, in concordanta cu prevederile contractului de privatizare, urmand sa conduca operatiunile companiei numai dupa transferul dreptului de proprietate. 

Prezent la eveniment, Varujan Vosganian, Ministrul Economiei si Finantelor, a declarat ca investitiile in sectorul energetic romanesc se vor ridica la aproximativ 30 de miliarde de euro pana in 2020, iar aportul statului, prin companiile de stat sau de la buget, va fi de 20 – 30%.  

Sursa: Capital 11 Iunie 2007