Investiţii în energia din surse regenerabile. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a venit cu detalii noi despre investiţiile din domeniul energetic. El a subliniat că România are la dispoziţie 18 miliarde de euro pentru acest domeniu, care este obligatoriu să fie puşi la treabă.
Investiţii în energia din surse regenerabile. Sebastian Burduja anunţă semnarea primelor contracte pentru investiţia 1 din PNRR
„Din prima zi a mandatului meu am cerut performanță și eficiență în absorbția fondurilor pentru investiții în sectorul energetic.
Avem 18 miliarde de euro la dispoziție și trebuie să le punem la treabă”, a scris ministrul Energiei pe pagina sa de Facebook.
Sebastian Burduja a continuat, dezvăluind că au fost semnate primele 12 contracte pentru investiţia 1 din PNRR. Vorbim aici despre producerea electricităţii din surse regenerabile de energie eoliană și solară.
„Astăzi am semnat primele 12 contracte pentru investiția 1 din PNRR, care vizează capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară. Avem un buget total care depășește jumătate de miliard de euro.
Pentru că am primit foarte multe aplicații, vom continua procesarea și evaluarea lor, în ordinea rezultată după evaluarea tehnico-financiară. Vom semna contractele pe măsură ce aceste etape se finalizează pentru fiecare aplicant în parte.
Stadiul fiecărei aplicații este acum public pe site-ul ministerului energiei. Transparența este importantă”, a mai indicat Sebastian Burduja, oferind şi link-ul care prezintă toate informaţiile necesare.
Ministrul Energiei a subliniat, în încheiere, importanţa unei tranziţii verzi inteligente pentru ţara noastră.
„Investiția 1 este și jalon în PNRR. Le mulțumesc tuturor colegilor care se străduiesc în fiecare zi să evalueze cât mai rapid acest apel cheie.
De munca lor și de implicarea beneficiarilor din mediul privat depinde rezultatul final, care înseamnă șansa României de a derula mai rapid o tranziție verde inteligentă. Continuăm și accelerăm!”, a mai scris Sebastian Burduja în mesajul său.
12 companii puternice din România şi străinătate, interesate de studiul de fezabilitate pentru Tarnița-Lăpuștești
Anterior, ministrul a vorbit şi despre interesul crescut pentru hidrocentrala Tarnița-Lăpuștești.
„Într-un termen foarte scurt, 12 companii puternice din țară și din străinătate au răspuns apelului SAPE în cadrul consultării de piață privind studiul de fezabilitate pentru investiția de la Tarnița-Lăpuștești.
Salut nivelul extraordinar de interes manifestat și decizia SAPE de a prelungi consultarea cu încă 2 săptămâni, pentru a putea avea cât mai multe date utile.
Tarnița-Lăpuștești este un proiect strategic pentru sistemul energetic românesc și o chestiune de demnitate națională. Îl vom face”, se arată în alt mesaj postat marţi, 8 august, de către Sebastian Burduja.