Engie România caută volume de gaze pentru aprovizionarea clienților care nu reușesc să-și găsească furnizori

Directorul Engie România a explicat în cadrul conferinței Focus Energetic că sunt căutate soluții pentru aprovizionarea în regim de ultimă instanță a clienților care nu au reușit să-și găsească furnizor.

„Constatăm cu îngrijorare că sunt clienţi noncasnici care nu au reuşit să-şi găsească furnizor. Prin urmare, facem scenarii pentru a ne asigura volumele necesare pentru aprovizionarea acestora ”, a declarat Eric Stab.

Engie a preluat aproximativ 100.000 de clienţi casnici care au rămas fără furnizor

Totodată, acesta a subliniat că Engie a preluat, pe parcursul iernii trecute, aproximativ 100.000 de clienţi casnici care au rămas fără furnizor.

„Am făcut eforturi foarte mari pentru a prefinanţa schema de compensare şi împrumuturi pentru a ne asigura fluxul de numerar necesar. Chiar dacă am observat o deschidere din partea autorităţilor în deblocarea situaţiei, problema rămâne, mai ales că acum volumele consumate sunt mai mari, implicit şi sumele care trebuie recuperate.

Orice întârziere în decontarea sumelor poate avea impact semnificativ asupra situaţiei financiare a companiei”, a mai spus directorul general al Engie România.

Acesta a vorbit și despre măsurile de reducere a consumului, punctând că este derulată o campanie de sensibilizare în această direcţie.

„Este o responsabilitate pe care o avem cu toţii. Şi noi, la Engie, derulăm o campanie de sensibilizare în această direcţie. De exemplu, în toate sediile Engie, temperatura ambientală este setată la 19 grade, luminile şi laptopurile sunt stinse la plecare, iar pe durata verii a fost oprită climatizarea.

De asemenea, avem un set de recomandări pentru clienţi cum să-şi reducă consumul de electricitate şi gaze naturale. Cred cu tărie că într-un domeniu în care nu putem controla foarte multe lucruri, ceea ce putem controla este consumul, iar cea mai ieftină energie este cea pe care nu o consumăm”, a conchis Eric Stab.

Majoritatea gazelor din Marea Neagră vor fi distribuite consumatorilor români

Anterior, Eric Stab a declarat că marea majoritate a gazelor cumpărate din Marea Neagră vor fi furnizate către consumatorii români şi doar surplusul va fi exportat.

„Suntem un mare furnizor de gaze către clienţii români casnici şi industriali. Dacă va fi suficientă cerere, gazul va merge la consumatorii români. Dacă nu va fi cerere în România, singura soluţie este să îl exportăm, dar marea majoritate a gazelor va rămâne aici în România”, a spus reprezentantul Engie în cadrul conferinţei „Provocări în criza energetică”.