Englezii au pierdut datele personale a 100.000 de militari

Ministerul Apararii din Anglia a anuntat ca  din arhivele sale lipseste un hard disc ce contine datele confidentiale ale 100.000 de  cadre militare. Discul portabil este incarcat cu numele, adresele, numerele de pasapoarte, datele de nastere si chiar permisele de conducere ale cadrelor militare chiar cu rang inalt din cadrul Armatei, Marinei Regale si Fortelor Aeriene Regale.Mai mult, hard discul "ratacit" confine si datele a 600.000 de potrntiali recruti si numele rudelor acestora. Ca

Ministerul Apararii din Anglia a anuntat ca  din arhivele sale lipseste un hard disc ce contine datele confidentiale ale 100.000 de  cadre militare. Discul portabil este incarcat cu numele, adresele, numerele de pasapoarte, datele de nastere si chiar permisele de conducere ale cadrelor militare chiar cu rang inalt din cadrul Armatei, Marinei Regale si Fortelor Aeriene Regale.

Mai mult, hard discul „ratacit” confine si datele a 600.000 de potrntiali recruti si numele rudelor acestora. Ca si cum acestea nu ar fi suficiente, oficialii Ministerului Englez al Apararii nu exclud posibilitatea ca pe uunitatea de memorie in cauza sa fi fost stocate si detalii legate de conturile bancare ale personalului militar.

Hard discul apartine contractorului IT al Ministerului, compania EDS.

Din vesti rele in mai rele. Ministerul Apararii are temeri intemeiate cu privire la faptul ca datele aflate pe hard discul in cauza nu au fost encriptate si pot fi citite cu mare usurinta de oricine.

Ministerul a anuntat ca a aflat de aceasta intamplare in cursul zilei de miercuri, cand au fost demarate si investigatiile. Hard discul „disparut” este ultimul dispozitiv ce contine date confidentiale „scapat printre degetele” Ministerului Englez al Apararii. Datele aflate pe acest dispozitiv pot afecta jumatate din cadrele militare ale Angliei.

In luna iulie, Ministerul a recunoscut faptul ca 658 de laptopuri ce apartineau institutiei au fost furate in ultimii patru ani. De asemeneam, 26 de dispozitive portabile de stocare a datelor, ce contineau informatii confidentiale au fost fie furate, fie „ratacite” din luna ianuarie 2008 pana in prezent.

Sursa: Telegraph