Investitiile in epave se dovedesc rentabile. Anul trecut, un grup de noua persoane fizice, in frunte cu Liviu Maudler, a preluat controlul asupra Bancii Dacia Felix.
Pentru a evita complicatiile cu autoritatea monetara, care a ridicat licenta bancii in 1997, noii proprietari au achizitionat fiecare 4,7% din actiuni.
Astfel nu a mai fost necesara inregistrarea lor ca actionari semnificativi. De asemenea, Tribunalul Cluj si Curtea de Apel Brasov au consfintit repunerea in functie a bancii.
Actualii administratori sustin ca au achitat deja cam a zecea parte din cele aproape 3.000 de milioane lei de pe vremea Muresan-Hosu-Sima si au acumulat deja in conturi 450 miliarde lei. In acest joc, Banca Nationala se limiteaza la declaratii de protest si contestatii.
Castigul vine
in momentul potrivit
Judecand dupa cele intamplate la BDF, Credit Bank se anunta o investitie de viitor.
Procesul acesteia cu BNR dureaza de trei ani. Saptamana trecuta, Tribunalul Bucuresti a declarat-o in incetare de plati. Daca sentinta va ramane definitiva, depozitele populatiei vor fi returnate din BNR, in limita a 10 milioane lei de persoana.
Va fi, probabil, un moment prielnic pentru preluarea bancii de catre investitori, indiferent de obiectiile principalilor creditori (CEC si BNR).
Prin jocuri abile ale avocatilor, patrimoniul Credit Bank nu va ajunge la masa credala.
Recent declarata falita, Banca Albina a starnit brusc interesul jucatorilor de Bursa. Dupa sentinta tribunalului, pretul unei actiuni Albina a crescut de la 500 si ceva de lei la 8.000 lei. Nici Microsoftul lui Bill Gates nu s-a putut lauda cu asemenea performante bursiere in anii sai de glorie!
Nu-i exclus ca si aventura Bankcoop, banca injurata acum de depunatorii purtati cu vorba, sa aiba un final fericit pentru eventualii investitori.
Evident ca in toate aceste afaceri cu epave bancare exista si perdanti. Uitati-va in oglinda.
Epavele bancare sunt revopsite
1 iulie 1999, 12:00
Ultima modificare în 1 iulie 1999, 15:00
Investitiile in epave se dovedesc rentabile. Anul trecut, un grup de noua persoane fizice, in frunte cu Liviu Maudler, a preluat controlul asupra Bancii Dacia Felix. Pentru a evita complicatiile cu autoritatea monetara, care a ridicat licenta bancii in 1997, noii proprietari au achizitionat fiecare 4,7% din actiuni. Astfel nu a mai fost necesara inregistrarea lor ca actionari semnificativi. De asemenea, Tribunalul Cluj si Curtea de Apel Brasov au consfintit repunerea in functie a bancii. Actuali
Etichete: arhiva
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Din turismul international castiga si firmele de asigurari
- FMI da lectii de dresaj
- Ursul romanesc cauta miere in viesparul CEFTA
- Incasarile din dezmembrarile navelor vechi au imbogatit doar armatorii straini, saracindu-i pe romani
- Angrosistii de proiecte transforma examenul de diploma in afacere
- Canicula topeste volumul tranzactiilor pe pietele futures
- Datatim se pregateste de retragere
- Contractul de mandat se bazeaza pe incredere
- Baile de soare trebuie administrate cu lingurita
- De Eclipsa, vom ramane cu ochii in soare