Epson, lider la nivel mondial în realizarea de produse inovatoare în domeniul imaginii – imprimante, proiectoare şi LCD-uri, vernisează pe 15 iulie, la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu) – ora 18:00, expoziţia de fotografie “Pe locuri! Fii gata! Print!”. Expoziţia cuprinde 90 de lucrări cu o tematică estetică diversă, care vor putea fi admirate în perioada 15 iulie – 15 august 2009.

Expoziţia de fotografie “Pe locuri! Fii gata! Print!” este o iniţiativă Epson menită să încurajeze interesul pentru arta fotografică. Lucrările expuse fac parte din galeria concursului Epson “Pe locuri! Fii gata! Print!”, dedicat fotografilor profesionişti şi pasionaţilor de fotografie, care s-a desfăşurat în perioada 15 aprilie-15 mai 2009. Concurenţii, fotografi şi pasionaţi de fotografie, au înscris în această competiţie peste 6.000 de fotografii la cele trei secţiuni – portret, peisaj şi temă liberă – din care au fost selectate şi cele 90 de lucrări expuse la Palatul Şuţu. Criterii precum creativitatea, originalitatea, calitatea tehnică şi estetica imaginii au stat la baza deciziei juriului, format din fotografi recunoscuţi precum Dinu Lazăr, Simion Buia, Francisc Vaida, Bogdan Panait. Curatorul acestei expoziţii este fotograful Dinu Lazăr.

„Epson va încuraja întotdeauna creaţia fotografică iar expoziţia “Pe locuri! Fii gata! Print!” se înscrie în seria iniţiativelor prin care încercăm să cultivăm sensibilitatea publicului românesc în raport cu imaginea artistică. De asemenea, vom sprijini oricând fotografii şi pasionaţii de fotografie prin facilitarea unui proces artistic complet, de la imagine la printul de calitate”, declară Simona Decuseară, National Sales & Marketing Manager Epson România.

Pentru a putea reda cu fidelitate toate detaliile estetice ale imaginilor, lucrările au fost tipărite folosind tehnica imprimării pe canvas satinat pentru utilizare outdoor (Epson GS Canvas Satin), cu ajutorul imprimantei Epson Stylus Pro GS600. Datorită cernelurilor Epson UltraChrome™ K3, imaginile sunt reproduse cu maximă acurateţe a culorilor, în gradaţii fine de nuanţă, redând întocmai farmecul portretelor şi al peisajelor, dar şi viziunea artistică a fotografilor.

Echipamentul vedetă din seria imprimantelor Epson de mari dimensiuni, Epson Stylus Pro GS6000 foloseşte un solvent ecologic care îmbină calitatea printului de indoor şi durabilitatea printului de outdoor, cu un gamut de culoare sporit (8 culori), fiind o soluţie fără emisii de compuşi organici volatili. Flexibilitatea, viteza şi fiabilitatea modelului Stylus Pro GS6000 permit listarea, la cea mai înaltă calitate, a imaginilor de format mare dintre cele mai variate – de la semnalistică publicitară (indoor sau outdoor), grafică de expoziţie, bannere, până la imagini foto, fiind, în acelaşi timp, soluţia ideală pentru reproduceri de artă.

Epson este lider în producţia de imprimante destinate pasionaţilor de fotografie şi fotografilor profesionişti.  Aceştia pot avea acces la cele mai recente tehnologii de procesare a fotografiilor digitale şi îşi pot realiza propria „cameră obscură” pentru prelucrarea şi imprimarea imaginilor în formate variate, de la 10×15 cm până la 64 inci. Imprimantele foto Epson care folosesc cerneala UltraChrome™ au o rezoluţie de listare de până la 5760 x 1440 dpi optimizată pe medii de tipărire adecvate, rezultând imagini clare în culori naturale şi gradaţii fine, păstrând un echilibru perfect al nuanţelor de gri.