Masinile electrice nu vor domina prea curand saloanele auto, a declarat Martin Winterkorn, CEO Volkswagen. „Mobilitatea electrica va avea locul sau intr-un viitor indepartat”, a declarat Winterkorn,  in timpul Salonului Auto de la Geneva. El a adaugat ca era masinilor sigure si cu un pret rezonabil, pentru uz cotidian este inca „foarte departe”.

Mai mult, Martin Winterkorn crede ca motorul cu combustie interna va ramane principalul propulsor pentru automobile cel putin inca 15 sau 20 de ani. „Suntem interesati de cea mai buna solutie, nu de cea mai rapida”, a precizat Martin Winterkorn, explicand ritmul relativ lent in care constructorii auto vin cu solutii la problema poluarii.

„Viitorul Volkswagen este unul ecologic”, a spus Winterkorn, dar a mentionat ca pana atunci, prioritatea o reprezinta oprimizarea motorului cu combustie interna.

Reprezentantul Volkswagen a spus ca actualul curent inregistrat in randul clientilor, manifestat prin cererea de automobile ecologice, se va mentine de-a lungul timpului la nivelul pietei auto globale.

Pe de alta parte, Winterkorn nu a pututu aprecia cat timp va dura actuala criza globala, insa s-a aratat increzator in revenirea cererii de automobile la un nivel apreciat ca fiind normal in comparatie cu ceea ce se intampla moentan pe piatele auto.