„Până nu se vor demara proiectele de anvergură din zona infrastructurii, constructorii nu mai au soluţii, pentru că piaţa imobiliară nu îşi va reveni prea curând, poate pe zona de proiecte mici. Ne aflăm după o perioadă de 2-3 ani în care am suferit şi ar fi fost bine să vorbim de aceste proiecte mai devreme. Economiile făcute pe o parte le pierdem din cauza faptului că unele produse se scumpesc şi tot nu rezolvăm problema“, a subliniat Erbaşu în cadrul unui seminar organizat de Mediafax.

Potrivit acestuia, există o serie de proiecte publice care beneficiază de un buget de 5-10% din necesar, motiv pentru care finalizarea lor este mereu prelungită. Preşedintele PSC atrage atenţia asupra faptului că la finalizarea acestor proiecte va fi necesară începerea reparaţiilor.

Munca „la negru“

Acesta este nemulţumit de controalele întreprinse pe şantiere de reprezentanţii Ministerului Muncii, în cele trei zile care au trecut de la intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii.

„În construcţii, munca la negru e un fenomen de 20 de ani, iar aceste controale trebuiau făcute permanent. Oricum nu cred că aşa se va estompa acest fenomen“, a comentat Cristian Erbaşu.