Directorul general al Google, Eric Schmidt, a declarat marţi că natura „disruptivă” a activităţii companiei creează inamici pentru cel mai mare motor de căutare pe internet, iar guvernele lumii supraveghează atent grupul american, transmite Reuters.

„Fiecare guvern are într-un fel sau altul o grupare care se preocupă să afle ce avem de gând. Pentru că informaţia este putere. Suntem destul de disruptivi, iar în cursul acestei activităţi disruptive tindem să ne creem inamici, ceea ce sper că se întâmplă neintenţionat din punctul nostru de vedere”, a arătat Schmidt.

Google s-a ciocnit în mai multe rânduri cu diverse autorităţi şi cu alte companii din industria înaltei tehnologii, culminând cu scandalul de la începutul acestui an privind operaţiunile din China.

Gigantul american şi-a mutat luna trecută motorul de căutare din China în Hong Kong, răspunzând astfel cenzurii aplicate de guvernul de la Beijing şi unui atac informatic asupra serverelor proprii, despre care compania susţine că a fost iniţiat din China.

Google a intrat şi în atenţia Federal Trade Commission din Statele Unite, care analizează impactul competitiv al planului grupului de a cumpăra compania de publicitate pe telefoane mobile AdMob pentru 750 milioane de dolari.

Apple, odată un aliat important al Google, a anunţat recent că va intra în competiţie cu gigantul căutărilor, pe piaţa publicităţii mobile.

SURSA: Mediafax