Compania Ericsson, lider global al pieţei de servicii de administrare a reţelelor telecom, a încheiat un acord cu Telefonica O2 Marea Britanie, care include, pe lângă administrarea reţelei, servicii de întreţinere a echipamentelor din teren şi servicii de suport logistic.

Suedezii de la Ericsson vor furniza servicii de întreţinere în teren pentru locaţii radio şi switch, vor asigura suport logistic pentru administrarea pieselor de schimb pentru reţea şi vor pune la dispoziţia Telefonica O2 Marea Britanie servicii de optimizare şi de inginerie a tehnologiilor amplasate în locaţiile operatorului.

Ericsson şi Telefonica O2 Marea Britanie colaborează de mai mulţi ani pentru furnizarea tehnologiei de bază pentru reţele mobile. Acest nou acord marchează însă primul moment în care Ericsson se va ocupa de operaţiunile curente ale Telefonica O2 Marea Britanie. 

 „Am făcut un pas înainte extraordinar către dezvoltarea unui parteneriat strategic de durată cu Telefonica O2 Marea Britanie şi sunt foarte onoraţi că am fost aleşi pentru a asigura serviciile de administrare a reţelei”, a declarat Mats Granryd, Managing Director Ericsson UK.

SURSA: Ericsson România