Ericson va implementa tehnologia 4G/ LTE în reţeaua UNE folosind staţia sa de bază radio multi-standard RBS 6000 pentru banda de 2,5 GHz.

LTE este standardul global pentru a patra generaţie de tehnologii de broadband mobil (4G) susţinut de toţi jucătorii importanţi din industria telecom. După lansarea cu succes a serviciilor LTE în Puerto Rico, Ericsson colaborează cu operatorul UNE pentru a ajuta Columbia să devină prima ţară din America Latină care să se bucure de transfer de date  şi comunicaţii mobile mult mai rapide.

Prin optimizarea modului de utilizare a spectrului de frecvenţe, tehnologia 4G LTE face posibil transferul rapid şi cu costuri reduse al unor cantităţi imense de date. Datorită vitezei mari şi a latenţei reduse, utilizatorii se pot bucura uşor de diferite aplicaţii, de la navigarea pe web în timp real la jocuri online, servicii de videoconferinţă sau aplicaţii de social media, chiar şi atunci când se află în mişcare. LTE va răspunde cererii tot mai pregnante pentru aplicaţii îmbunătăţite de Internet mobil.
Ericsson a furnizat soluţiile necesare implementării unui număr mare din reţelele LTE comerciale existente, punând aceste servicii la dispoziţia a 200 milioane de oameni din toată lumea. În America Latină şi regiunea Caraibelor, Ericsson a fost, de asemenea, primul furnizor de soluţii telecom care a implementat o reţea LTE, în Puerto Rico, iar UNE va fi primul operator care va implementa LTE în Columbia.