Aceasta va fi prima reţea operatională de acest tip din toată America Latina, cei 4 milioane de locuitori ai statului Puerto Rico fiind primii care se vor bucura de viteze de transfer de date de până la 100 Mbps.

Tehnologia 4G LTE nou-implementată va permite populaţiei din Puerto Rico să se bucure de o experienţă superioară de utilizare a aplicaţiilor de date, inclusiv navigare pe Internet, jocuri online, aplicaţii de social media şi videoconferinţe.

Conform acestui contract, Ericsson va dezvolta pentru operatorul sud-american o soluţie completă 4G/LTE şi va fi, de asemenea, responsabil şi pentru operarea noii reţele LTE a Open Mobile. Acesta este primul contract câştigat de Ericsson pentru implementarea unei reţele LTE combinată cu soluţii de Mobile Backhaul pentru MPLS.

Contractul include soluţii de acces radio şi de reţea, printre care se numără staţia de bază radio multi-standard RBS 6000, MME şi Mobile Backhaul cu MINI-LINK TN şi MINI-LINK SP. Procesul de implementare a reţelei a început deja.

Începând cu luna septembrie 2011, tehnologia LTE este compatibilă cu peste 160 de dispozitive, cele mai multe dintre acestea fiind smartphone-uri, tablete şi modemuri integrate.