Ericsson, cel mai important furnizor mondial de tehnologie şi servicii pentru operatorii de telecomunicaţii a realizat, în cadrul conferinţelor Green Solutions Fair@COP16 din Mexic şi a conferinţei Naţiunilor Unite despre Schimbări Climatice, demonstraţii practice privind modul în care reţelele broadband creează bazele unei economii cu emisii de carbon mai puţine pentru secolul al XXI-lea.
Ericsson a colaborat îndeaproape cu guvernul din Mexic şi cu alţi jucători din industrie în ultimele 6 luni pentru a le putea prezenta liderilor mondiali adunaţi la Cancún acest mesaj. Primul pas necesar este creşterea nivelului de cunoaştere în ceea ce priveşte abilitatea soluţiilor IT&C de a creşte eficienţa energetică a tuturor sectoarelor societăţii.
Sectorul IT&C poate oferi soluţiile necesare pentru a susţine această transformare. Sprijinul acordat inovaţiilor IT&C va aduce nu doar beneficii pentru mediu, ci va conduce, de asemenea, la creşterea productivităţii şi la reducerea costurilor. Spre exemplu, dacă tehnologia de broadband mobil ar putea revoluţiona productivitatea în acelaşi mod în care au făcut-o serviciile mobile de voce, ea ar duce la creşteri de 3 până la 4 procente a PIB-ului mondial. În acelaşi timp, această tehnologie face posibilă crearea unei serii întregi de servicii şi soluţii care pot ajuta la rezolvarea problemei schimbărilor climatice.
“Introducerea soluţiilor IT&C în toate sectoarele societăţii ne permite să schimbăm direcţia discuţiilor despre schimbările climatice. În loc să ne concentrăm strict pe reducerea emisiilor de carbon, putem să alegem o altă abordare şi să începem să modificăm modul în care acţionăm. Avem nevoie de o schimbare de proporţii şi de o trecere de la o infrastructură fizică la una bazată pe informaţii,” a declarat Hans Vestberg, preşedinte şi CEO Ericsson.
Ericsson a evidenţiat în mod special modul în care inovaţiile IT&C pot creşte eficienţa energetică a diferitelor activităţi, atât a celor desfăşurate în general de companii, cât şi în zone specifice de activitate publică precum transporturi, utilităţi, educaţie sau sănătate. Implicarea Ericsson în proiectul Stockholm Royal Seaport (un proiect urban sustenabil care vizează eliminarea necesităţii de a utiliza combustibili fosili până în 2030 şi reducerea emisiilor la mai puţin de 1,5 tone de persoană până în 2020), dar şi alte proiecte similare arată cum se pot implementa cu succes soluţii IT&C în oraşe.