Suedezii de la Ericsson au fost aleşi de operatorul american AT&T, cunoscut publicului ca fiind primul furnizor oficial al terminalelor produse de Apple, pentru a implementa o reţea de ultimă generaţie, LTE (Long Term Evolution – 4G).

AT&T intenţionează să testeze tehnologia LTE prin proiecte pilot desfăşurate pe teren în cursul acestui an, lansarea comercială fiind planificată pentru 2011.

„Acest nou acord ne permite să ne dezvoltăm strategia de broadband mobil, strategie prin care ne dorim să le oferim clienţilor de orice nivel cea mai bună combinaţie între viteză, performanţă şi echipamente”, a declarat John Stankey, preşedinte şi CEO, AT&T Operations. „Faptul că tehnologia LTE reprezintă o evoluţie naturală a familiei de tehnologii GSM, tehnologie pe care ne-am construit reţeaua şi care stă astăzi la baza majorităţii infrastructurii wireless globale, reprezintă un avantaj esenţial pentru AT&T”.

AT&T deserveşte în prezent peste 85,1 milioane de utilizatori, observând în ultimii trei ani o creştere de peste 5.000% a cererii pentru broadband mobil. Investiţiile în această tehnologie au dus la apariţia a numeroase echipamente inovatoare, smartphone-urile fiind doar unul dintre exemple.

Ericsson, contracte cu alţi patru mari operatori

Până în acest moment, Ericsson a încheiat contracte comerciale pentru reţele LTE cu patru alţi mari operatori la nivel mondial, doi dintre aceştia fiind din Statele Unite, piaţa cu cel mai rapid ritm de dezvoltare al pieţei LTE.

LTE este o tehnologie de comunicaţii mobile de ultimă generaţie care permite transferul rapid, eficient şi accesibil al unei cantităţi imense de date prin optimizarea utilizării spectrului de frecvenţe. Datorită vitezei sporite şi a reducerii timpilor de aşteptare, utilizatorii se pot bucura de o gamă largă de aplicaţii (navigare web în timp real, jocuri în reţea, social media şi videoconferinţe), chiar şi atunci când se află în mişcare. Datorită caracteristicilor sale tehnice, LTE va putea răspunde cerinţelor tot mai complexe de aplicaţii pentru internet mobil.

SURSA: Ericsson