Erste Bank a achizitionat banca ucraineana Prestige in cadrul unei tranzactii de  104,0 milioane de dolari care se estimeaza ca va fi finalizata in ianuarie 2007, si va investi pana la 300 de milioane de dolari pana in 2010 pentru a sustine planurile de business, anunta un comunicat al grupului austriac.

Exploram oportunitatile pietei bancare ucrainene inca de acum sase luni. Astfel, suntem in prezent cu atat mai convinsi de potentialul de crestere al pietei si am fructificat oportunitatea de a obtine controlul deplin asupra Bank Prestige. Aceasta miscare ne va permite sa acceleram procesul de luare de decizii si penetrarea noastra pe piata bancara din Ucraina,” a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG. “

Dupa finalizarea tranzactiei, Bank Prestige va fi 100% integrata in Grupul Erste Bank si va incepe sa opereze sub brand-ul Erste Bank. Banca detine o licenta totala pentru servicii si va opera ca banca universala, concentrandu-se asupra operatiunilor din domeniul corporativ si de retail.

Consiliul de Conducere va fi alcatuit din Andrey Rozhok, actualul Presedinte al Comitetului Director al Bank Prestige, care isi va mentine pozitia, Jozef Síkela, care va fi raspunzator pentru operatiunile de Control si Management al Factorilor de Risc pentru Credit, si Pavel Cetkovský, care va fi raspunzator pentru Retail Banking.

Restul fostilor membri ai Consiliului de Conducere vor ramane in cadrul Presige Bank si vor prelua responsabilitati la nivel de senior management.

Consiliul de Supraveghere al Bancii va fi compus din cinci membri, dintre care  unul care isi va mentine pozitia in Consiliului de Supraveghere actual, trei membri vor veni de la Erste Bank si un al cincelea membru urmeaza a fi numit.

Bank Prestige a fost infiintata in decembrie 2005, are aproximativ 300 de angajati si opereaza prin intermediul a 15 filiale. De la 31 octombrie 2006, capitalul social se ridica la 59,4 milioane dolari activele bancii se ridica la 199, 8 milioane de dolari.

Sursa: Capital 20 Decembrie 2006