Andreas Treichl şi-a exprimat dorinţa ca grupul austriac Erste Bank să-şi întărească prezenţa pe piaţa din Serbia, dar cu toate acestea nu a dorit să ofere informaţii cu privire la băncile pe care le are în vizor.

Momentan în Serbia funcţionează 36 de bănci, dintre care la 22 pachetul majoritar de acţiuni se află în mâinile unor acţionari străini, iar la restul de 14 statul are fie o participaţie majoritară fie una minoritară.

În urmă cu cinci ani Erste Bank a preluat banca sârbă Novosadska Banka. În prezent această bancă, denumită Erste Bank a. d. Novi Sad, are 73 de filiale pentru clienţii de retail, 14 centre pentru clienţii de tip firme şi 18 microcentre. Banca are 1.000 de angajaţi, aproximativ 300.000 de clienţi şi o cotă e piaţă de aproximativ trei procente pe toate segmentele cheie.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrală şi de Est. Mai mult de 50.000 de angajaţi deservesc peste 17,5 milioane de clienţi în cadrul a 3.200 de filiale din opt ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia şi Ucraina).

BCR, membră a Grupului Erste, este o bancă universală ce se adresează atât clienţilor retail, cât şi celor corporate. BCR este cea mai importantă instituţie bancară din România gestionând active de peste 16,4 miliarde de euro. Banca oferă întreaga gamă de produse şi servicii pentru populaţie având în prezent 667 de unităţi retail (pentru populaţie şi microîntreprinderi) deschise în întreaga ţară în majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori.
SURSA: Agerpres