Actiunile Erste Group continua sa scada accentuat dupa declaratiile  facute in urma cu cateva zile de catre Manfred Wimmer, CFO-ul („omul cu banii”) grupului austriac potrivit caruia vor fi puse in aplicare unele masuri de restructurare.

Erste a apelat la ajutorul statului austriac  pentru a face fata efectelor crizei.

Luna aceasta a incheiat un acord pentru emiterea de obligatiuni sub garantia statului in volum de pana la 6 miliarde de euro (o prima emisiune va fi de 1,5 miliarde de euro, pe termen de trei ani, lichiditatea atrasa fiind destinata creditarii economiei), dupa ce, la finele anului trecut, a primit o infuzie de capital tot din partea statului de 2,7 miliarde de euro.

In aceasta dimineata, in primele ore de tranzactionare, actiunile Erste au scazut cu aproape cinci procente la Bucuresti (-4,67% dupa patru ore de la deschiderea sedintei de tranzactionare).

La Bursa de la Viena situatia pentru Erste Group este si mai delicata in contextul in care, in acelasi interval de timp, actiunile sale au pierdut 6,29%, ajungand pana la cel mai mic nivel din ultimii 10 ani.