WIZROM lanseaza WizCount 2000. Compania WIZROM lanseaza un nou produs, care completeaza seria de solutii WizRom existente si extinde gama de solutii asigurate pentru toate mediile de business. Aplicatia WizCount este un sistem integrat de contabilitate, gestiune, productie si management de ultima generatie, care ruleaza in mediul Windows cu motor de baze de date Oracle. Printre facilitatile oferite de WizCount se remarca: durata redusa a implementarii, analiza de sistem si scolarizarea personalului, asistenta tehnica gratuita si experienta a peste 4100 de licente instalate in Romania. Wizroma Software este firma specializata in soft pentru afaceri, reprezentanta in Romania a companiei WizSoft Ltd.

Un milion de dolari pentru IMM. The Cooperative Housing Foundation (CHF) – filiala din Romania – a finalizat procesul de acordare a sumei de un milion de dolari, destinata sprijinirii intreprinderilor mici si mijlocii din judetele Caras-Severin, Mehedinti si Timis. Fondurile au fost puse la dispozitia CHF de catre Agentia Americana pentru Dezvoltare Internationala (USAID), in cadrul unui program de relansare economica a zonelor afectate de razboiul din fosta Iugoslavie. Astfel, s-au acordat peste 120 de microcredite, care au dus la crearea sau mentinerea a peste 1.200 de locuri de munca in regiunea amintita.

Proiect guvernamental de sprijinire a exporturilor. Ministerul Industriilor si Comertului si Centrul Roman de Comert Exterior au anuntat lansarea oficiala a proiectului „Intarirea Capacitatii de Export a Romaniei”, care are ca obiect dezvoltarea si diversificarea exporturilor romanesti de produse ale industriei textile-confectii si mobilier din lemn. Durata proiectului este de doi ani, iar asistenta financiara este acordata de Guvernul Elvetiei si Biroul din Romania al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

ANTREC se lanseaza pe Web. Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural – ANTREC – din Romania si compania de IT Mirabilis Media au lansat site-ul www.antrec.ro. Pagina de Web a Antrec prezinta informatii variate despre filialele asociatiei, localitatile in care se gasesc pensiunile, avand un motor de cautare cu ajutorul caruia cei interesati pot afla informatii diverse despre serviciile oferite de pensiuni: numarul locurilor de cazare, facilitatile oferite.

CONNEX te leaga la Internet. Incepand din 8 august, clientii Conex au acces la una dintre tehnologiile mondiale: WAP, adica acces la Internet prin intermediul telefonului mobil. Prin tehnologia WAP (wireless application protocol), telefonul mobil permite accesul direct la informatiile de pe Internet si Intranet, de oriunde din lume. Indiferent daca sunt abonati sau utilizeaza serviciul cu cartela reincarcabila, toti clientii Connex pot beneficia de serviciul Connex WAP.

Electromagnetica ii cucereste pe grecii de la OTE. Principalul producator roman de echipamente pentru telecomunicatii, Electromagnetica SA a semnat cu RomTelecom un contract care prevede furnizarea, in urmatorii cinci ani, de elemente de conectiva in valoare de 35 de milioane de euro. Firma devine astfel unul dintre principalii furnizori ai operatorului national de telecomunicatii, dupa preluarea acestuia de catre compania greaca OTE.

Scad preturile la Dacia. Automobilele Dacia 1310 Berlina si Dacia 1310 Break vor fi comercializate, in luna august, cu preturi reduse cu doua milioane de lei, in timp ce camionetele Dacia 1304, 1305 si 1307 vor fi mai ieftine cu trei milioane de lei, a anuntat compania Automobile Dacia Pitesti. Potrivit reprezentantilor companiei, aceste masuri fac parte dintr-un nou pachet de initiative ale politicii de comercializare aplicata de constructorul de automobile de la Pitesti.

Comisia Europeana finanteaza modernizarea caii ferate Bucuresti-Fetesti. Comisia Europeana a aprobat o finantare in valoare de 231,7 milioane euro, destinata
modernizarii tronsonului de cale ferata Bucuresti-Fetesti, inclusiv a portiunii Baneasa-Fundulea, informeaza Agentia Nationala pentru Dezvoltare Regionala (ANDR). Modernizarea caii ferate Bucuresti-Fetesti face parte
dintr-un pachet de proiecte din domeniul mediului si
transporturilor, care vor fi finantate din fondurile asigurate prin programul ISPA 2000.

Misiune economica in Ucraina. Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), impreuna cu Camera de Comert si Industrie Suceava, organizeaza, in perioada 7-10 septembrie, o misiune economica in Ucraina, cu ocazia reunirii Consiliului Economic pentru Cooperare in Bazinul Marii Negre, reuniune ce se va desfasura sub patronajul presedintiei Ucrainei. Scopul principal al misiunii il constituie studierea oportunitatilor de afaceri din tarile bazinului Marii Negre si realizarea de proiecte comune.