Comtim a fost cumparat de firma austrialiana Smorgon&Cojo Group: In urma negocierilor purtate cu lichidatorul PriceWaterhouseCoopers, firma australiana Smorgon&Cojo Group a cumparat in bloc activele
Comtim, platind 12,5 milioane de dolari. Cumparatorul s-a angajat sa vireze in contul lichidatorului 9 milioane de dolari, urmand ca diferenta de 3,5 milioane de dolari sa fie platita dupa ce Comtim va prezenta titlurile de proprietate pe terenurile pe care le detine. Grupul australian a anuntat ca va investi zece milioane de dolari pentru a creste in timp scurt efectivele de porci de la 63 de mii la 500 de mii,
urmand ca, pe termen lung, sa se ajunga la un milion de porci.
Dialog va avea un milion de clienti: „In acest an urmeaza sa avem investitii tehnice in valoare de 90 milioane de dolari. De asemenea, intentionam sa devenim furnizori de servicii Internet si sa dezvoltam aplicatii de tip WAP. Dialog preconizeaza depasirea numarului de un milion de clienti pana la sfarsitul anului, precum si o cifra de afaceri de 250 de milioane de dolari”, afirma Bernard Moschemi, general manager al Mobil Rom. In prezent, Dialog acopera 72% din teritoriu, peste 12.500 de kilometri de drumuri. 258 de orase si 55 de statiuni si obiective turistice importante. Firma este a treia filiala din lume a France Telecom, din punctul de vedere al numarului de clienti, dupa cele din Franta si Belgia.
Japonezii finanteaza modernizarea CFR: Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala va acorda Companiei Nationale de Cai Ferate – CFR SA un imprumut in valoare de 236,92 milioane dolari, pentru finantarea lucrarilor de reabilitare a tronsonului feroviar Bucuresti-Constanta, a declarat agentiei Mediafax Viorel Simut, directorul general al companiei. Lucrarile la tronsonul Bucuresti-Constanta sunt prevazute sa se deruleze in perioada 2001-2006, acestea urmand sa conduca la cresterea vitezei de circulatie a trenurilor si a sigurantei de rulare.
Parlamentul a infiintat comisia de ancheta a cazului FNI-Sov Invest: Camerele reunite ale Parlamentului au aprobat infiintarea unei comisii de ancheta in cazul FNI-Sov Invest. Condusa de deputatul PD Alexandru Sassu si alcatuita din 12 parlamentari, de la putere si din opozite, comisia va investiga, in perioda vacantei parlamentare, modul in care CNVM a supravegheat piata de capital si BNR, piata monetara, si va verifica implicarea institutiilor publice si societatilor comerciale cu capital majoritar de stat in prabusirea FNI.
Elf lanseaza pe piata romaneasca gama „2.000”: Gigantul petrolier francez Elf a lansat pe piata romaneasca noua gama de lubrifianti Elf 2.000. Produsele sunt ambalate in bidoane de 1, 2, 4 si 5 litri, protejeaza motorul si reduc semnificativ consumul de carburant.
Skoda Fabia pentru romani: Porsche Romania a lansat noul model Skoda Fabia. Conceput ca un automobil de familie, noua Skoda este disponibila in trei versiuni (Classic, Comfort, Elegance) si cu cinci motorizari printre care si un puternic Turbo Diesel.
Vodka „Danzka” a sosit si in Romania: Danisco Distillers si firma Cristalex 94 au lansat in Romania produsul „Danzka The unexpected vodka”. Danisco Distillers are o experienta de 150 de ani in fabricarea produselor alcoolice si s-a remarcat pe plan mondial in calitate de producator al Aalborg Akvavit, cea mai populara bautura alcoolica din tarile scandinave. In prezent, Danzka este comercializata in peste 50 de tari din Europa, Asia, America Latina si este cotata drept numarul patru din punctul de vedere al vanzarilor in Duty-Free.
Romanii pot castiga milioane de dolari prin Internet: Softwin Romania si Recognos USA au lansat piata electronica www.bursaproiecte.com, destinata organizarii de licitatii virtuale in domeniul proiectelor IT. Cei doi parteneri si-au propus ca prin realizarea acestei burse de proiecte IT sa ofere companiilor romanesti care exporta servicii in domeniul IT, posibilitatea de a participa la licitatiile organizate de companiile americane pentru selectarea celor mai bune oferte pentru proiectele pe care le dezvolta. Bursa de proiecte este conectata la una dintre cele mai mari burse similare din SUA, www.elance.com.
Vremuri bune la Hewlett Packard: Cresterea continua a volumului activitatii a determinat avansarea recenta a reprezentantei locale a firmei americane Hewlett Packard (HP) la statutul de companie inregistrata in Romania, persoana juridica romana. „Din 1993, volumul nostru de activitate a crescut de 20 de ori”, a declarat directorul HP Romania, Radu Enache. Pana la 31 octombrie, HP Romania prevede o crestere a cifrei de afaceri la circa 40 de milioane de dolari, ceea ce reprezinta un salt de aproximativ 25% fata de anul financiar precedent.