Lidab isi face fabrica in Romania. Concernul suedez Lindab AB inaugureaza prima sa fabrica de profile din tabla subtire si tubulatura de ventilatii din Romania. Concernul suedez Lindab AB, unul dintre cei mai mari producatori mondiali in domeniul sistemelor de ventilatie si al profilelor pentru constructii, inaugureaza pe 1 decembrie 2001, fabrica din Romania, in care a investit peste doua milioane de dolari. Lindab a inregistrat in Romania un succes important, cifra de afaceri crescand spectacu
Lidab isi face fabrica in Romania. Concernul suedez Lindab AB inaugureaza prima sa fabrica de profile din tabla subtire si tubulatura de ventilatii din Romania. Concernul suedez Lindab AB, unul dintre cei mai mari producatori mondiali in domeniul sistemelor de ventilatie si al profilelor pentru constructii, inaugureaza pe 1 decembrie 2001, fabrica din Romania, in care a investit peste doua milioane de dolari. Lindab a inregistrat in Romania un succes important, cifra de afaceri crescand spectaculos, in ultimii trei ani, de la 72,3 miliarde lei in 1999, la 207 miliarde lei, cifra estimata pentru 2001.
Banca Romaneasca lanseaza noi carduri. Membru Visa International din acest an, Banca Romaneasca a lansat in luna noiembrie patru tipuri de carduri emise sub insemnele acestei organizatii: Visa Electron, Visa Classic, Visa Business si Visa Gold. Evenimentul a fost marcat saptamana trecuta la Hotel Marriott din Bucuresti, cu participarea atat a reprezentantilor mass-media, cat si a principalilor actionari ai bancii, a unor clienti importanti si a unor invitati din mediul financiar-bancar: Visa International, banci comerciale membre Visa, societati de procesare carduri, institutii de asigurari. In acest an, Banca Romaneasca a cunoscut o dezvoltare semnificativa, concretizata in dublarea volumului activelor fata de finele anului trecut, acestea atingand nivelul de 2.400 miliarde lei, din care volumul creditelor a atins un nivel de 1.200 miliarde lei. La sfarsitul primelor zece luni ale anului curent, banca a inregistrat un profit brut de 97 miliarde lei si fonduri proprii de 319 miliarde lei. Reteaua de sucursale a bancii a ajuns in acest an la 20 de unitati, extinderea acesteia continuand si in anii urmatori in scopul apropierii bancii fata de clientii sai.
Unisoft Romania, cinci ani de activitate. Din 1996, Unisoft Romania s-a evidentiat in piata high-end oferind business software si servicii de cea mai inalta calitate pe piata romaneasca. Cele mai recente aplicatii Unisoft sunt Atlantis E.R.P. System dedicat companiilor mari, grupurilor de companii si corporatii multinationale, Atlantis Standard Edition – solutia business software pentru coordonarea activitatilor de management financiar-contabil, management comercial, productie si servicii pentru intreprinderile mici si mijlocii si Payroll 3, solutia departamentului cercetare-dezvoltare din Romania pentru salarizare si resurse umane, indiferent de domeniul de activitate sau dimensiunea companiei. Evenimentul anului 2001 a fost fuziunea dintre companiile Altec, Sysware, Unisoft si Stat. Capitalul social al noii companii este de 44.273.383 euro. Aceasta fuziune creeaza un grup puternic, ca raspuns la provocarea integrarii europene.
Editie limitata de vinuri scoasa la vanzare. Vie Vin Murfatlar scoate la vanzare, cu ocazia sarbatorilor de iarna, un lot de 10.000 de sticle de Chardonnay din anul 77. Profesionistii, care au gustat acest soi, il descriu ca pe un vin maret, rezultat al toamnei aurii din 1977, cand efectul mucegaiului nobil s-a materializat in aceasta licoare de neconfundat – Chardonnay. Vinul – bogat, onctuos si catifelat, prin invechire indelungata a dobandit un buchet floral distinctiv, complex si sofisticat, cu nuante de miere si fructe, dar mai ales stafide, reamintind de materia prima din care a fost creat, asemuindu-se marilor vinuri licoroase ale lumii – Sauternes, Tokay. Se recomanda ca Chardonnay 1977 sa se consume ca aperitiv, dar mai ales alaturi de cele mai rafinate deserturi. Acest soi este foarte potrivit pentru invechirea la sticla.
Majorare de capitalul la Banca Agricola. Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG si Fondul Romano-American de Investitii (FRAI) au subscris si varsat la capitalul social al Bancii Agricole suma de 39,4 milioane de euro (37 milioane de dolari) si au incheiat, astfel, ultima etapa a procesului de privatizare a bancii, a declarat in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Raiffeisen-Banca Agricola, Eugen Radulescu. „Privatizarea Bancii Agricole marcheaza un nou inceput, care va cuprinde un ciclu de patru pana la sase ani, in care sistemul bancar romanesc, cu nume noi va cunoaste o crestere continua si va ajuta la relansarea economiei romanesti si la dezvoltarea durabila”, a afirmat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
Siemens va produce motoare liniare la Buzias. Firma germana Siemens intentioneaza sa inchirieze la Buzias, in judetul Timis, o hala apartinand fabricii timisorene Modern, unde va testa, in urmatorul an, posibilitatea de productie a motoarelor liniare in Romania, au declarat surse apropiate tranzactiei. Proiectul va fi realizat de catre divizia de actionari electrice si automatizari a grupului Siemens, iar firma nou infiintata se va numi Siemens Motor Systems SRL. Sursele citate au adaugat ca Siemens va investi, pentru productia initiala, aproximativ 80.000 de marci germane, in afara echipamentelor de productie, care vor fi aduse din Germania. Grupul german va construi la Buzias, in cazul in care afacerea se dovedeste viabila, o fabrica noua pe o suprafata de aproximativ 2-3 hectare, unde ar urma sa lucreze circa 300 de persoane. Productia acestei fabrici va fi destinata acoperirii pietei Europei de Est, au precizat sursele citate.