Romexpo Bucuresti gazduieste Tirgul International de Mobila BIFE-TIMB: Editia a noua a acestui tirg international de mobila, produse din lemn, hirtie, carton, ambalaje, decoratiuni interioare, masini si echipamente pentru explotarea forestiera si prelucrarea lemnului se desfasoara la Romexpo, i perioada 6-10 septembrie. Evenimentul este organizat Camera de Comert si Industrie a Rominiei, i colaborare cu Asociatia Producatorilor de Mobila din Rominia.

Libra Bank si-a majorat capitalul: Adunarea Generala a Actionarilor de la Banca Romina pentru Relansare Economica Libra Bank a hotarit majorarea capitalului social al bancii la aproximativ 165 miliarde de lei, de la 100,5 miliarde de lei.
Presedintele bancii, Dan Constantinescu, a declarat ca „majorarea de capital, care se va face cu echivalentul i dolari a 60 miliarde de lei, nu a fost impusa de institutia de reglementare a pietei, ci de necesitatea de dezvoltare a bancii”. Banca si-a mai majorat capitalul si i luna aprilie, cind pachetul majoritar de actiuni a fost cumparat de un grup de investitori turci. Libra Bank va deschide primele sucursale proprii la Oradea si Constanta.

SUA ofera Rominiei un credit comercial de pina la 100 de milioane de dolari: Agentii economici importatori, depozitari si beneficiari ai creditului oferit de SUA pentru achizitionarea de produse agroalimentare vor fi stabiliti prin licitatie publica, organizata de Administratia Nationala a Rezervelor de Stat (ANRS) si Ministerul Finantelor (MF) . Prin programul GSM 103, Statelor Unite ofera Rominiei un credit comercial de pina la 100 de milioane de dolari, i vederea achizitionarii unor stocuri de urgenta de porumb, ulei brut de floarea-soarelui si seminte de floarea-soarelui. Aceste produse sunt exceptate de la plata taxelor vamale pina la 1 iunie 2001. Creditul este garantat de Ministerul Finantelor si se acorda pe o perioada de 3 pina la 10 ani.

ABN Amro Bank a lansat un program global de credit MBA: ABN Amro Bank si INSEAD au creat un program de credit global, care sa acopere toate cheltuielile de scolarizare MBA.
Banca nu solicita garantii din partea studentului, iar durata imprumutului este de sase ani, rambursabil i transe, icepind cu a treia luna de la absolvire. INSEAD este o scoala independenta pentru management international, fondata i 1959 la Fontainbleau i Franta. INSEAD si ABN Amro Bank vor efectua, i perioada 18 septembrie -13 noiembrie, un turneu mondial pentru a oferi informatii despre programul de credit.