Ministrul Muncii Marius Budăi (PSD) a făcut câteva precizări cu privire la pensiile din România. Într-o postare pe contul său de Facebook, acesta a afirmat că se va lupta pentru ca „pensiile părinților și bunicilor noștri să crească.”
„Cât sunt în funcția de ministru al Muncii nu va scădea nicio pensie în România, ba, dimpotrivă, mă voi lupta ca pensiile părinților și bunicilor noștri să crească.”, a evidențiat social-democratul.
Marius Budăi a salutat adoptarea de către Parlamentul European a directivei privind salariul minim european
Ministrul muncii a precizat că Partidul Social Democrat a susținut dintotdeauna directiva UE cu privire la instituirea unui salariu minim la nivel european.
„Altfel, salut adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind instituirea unui salariu minim la nivel european, care va fi 50% din salariul mediu! De când a reintrat la guvernare PSD a susținut, prin Ministerul Muncii, adoptarea acestei Directive, căreia alții, care au guvernat înainte, i s-au opus! Rămân consecvent ideii “Oamenii, în primul rând!”., a declarat Marius Budăi.
Astăzi Parlamentul European a adoptat cu majoritate largă noua legislație privind salariile minime la nivel european
Parlamentul European a adoptat astăzi, cu 505 voturi pentru, 92 împotrivă şi 44 abţineri o nouă legislaţie privind normele salariilor minime pentru statele membre.
Conform unui comunicat al Parlamentului European, actul normativ urmărește să amelioreze condiţiile de viaţă şi de muncă ale tuturor lucrătorilor din UE, precum şi să promoveze progresul economic şi social. În acest scop, aceasta stabileşte cerinţe minime pentru caracterul adecvat al salariilor minime prevăzute de legislaţia naţională şi ameliorează accesul efectiv al lucrătorilor la protecţia salariului minim.
Acordul urmează să fie aprobat oficial de Consiliu în luna septembrie
Noile reglementări în ceea ce privește salariul minim obligă ţările UE să creeze un sistem de punere în aplicare, inclusiv o monitorizare fiabilă, controale şi inspecţii pe teren, pentru a asigura conformitatea şi a combate subcontractarea abuzivă, activitatea independentă fictivă, nedeclararea orelor suplimentare sau creşterea intensităţii muncii.
Acordul urmează să fie aprobat oficial de Consiliu în luna septembrie. Statele membre au la dispoziție doi ani pentru a prelua reglementările în privința normelor impuse.