Antreprenorii din România au parte de vești proaste din luna septembrie. Potrivit unui celebru avocat, de la data de întâi luna viitoare vor apărea nenumărate controale și popriri pe conturi.
Adrian Cuculis a venit cu un nou mesaj pe pagina sa de Facebook. De această dată, acesta a vorbit despre următoarea perioadă care se arată fatidică pentru anumite firme românești.
”Pregatiti-va dragi romani pentru „recolta dezastruoasa de toamna/iarna”.
Aveti in vedere 2 praguri – 1 septembrie care se anunta plin de falimente si de firme romanesti ingropate in propria neputinta tinuta asa la nivel inalt si 31 decembrie, reluarea platilor ratelor.
Rationamentul este simplist. A facut cineva un calcul cat TVA nu s-a mai colectat la buget? De unde credeti ca vor inapoia banii acestia antreprenorii care si-au platiti furnizorii si angajatii fara sa aiba incasari?” și-a început mesajul Adrian Cuculis.
”Vin controalele”
Avocatul Adrian Cuculis a postat pe pagina sa de Facebook un avertisment pentru antreprenori. Acesta a notat că de la 1 septembrie autoritățile vor veni cu nenumărate controale și cu popriri pe conturi.
În plus, acesta a mai vorbit și despre reluarea ratelor la bănci având în vedere că unii români au avut suspendate ratele pentru o periaodă de trei luni.
”Am uitat sa precizez dragi anteprenori. Vin controalele si popririle pe conturi. Valul 1 – 1 septembrie.
2. Valul 2 – 31 decembrie 2020 – reluarea ratelor la banci.
Deloc intamplator am vazut cum au fost reluate ratele pentru cei care au avut suspendate ratele pe 3 luni si bine nu arata.
Ca inainte de impact – Brace!
P.S – Covid 19 exista si nu e nicio conspiratie,va confirm lucrul asta, insa incompetenta in a gestiona pandemia o sa trimisa tara in deficitul bugetar pe care l-am anuntat de acum 3 luni – 12% si atunci tine-te faliment de tara.”, a fost mesajul de pe pagina sa de Facebook.
La început de iunie, Plenul Camerei Deputaților a adoptat, cu amendamente, OUG 48/2020 potrivit căreia se suspendă măsurile de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanţele civile şi comerciale declanşate după instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României.
„Nu se declanşează măsuri de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanţele comerciale şi civile pe toată perioada stării de urgenţă, a stării de alertă până la data de 1 septembrie 2020.
Măsurile dispuse anterior nu se aplică în cazul executărilor silite privind creanţele civile sau comerciale ce au drept titlu hotărâri judecătoreşti pronunţate în materie penală pentru soluţionarea laturii civile a cauzei. Măsurile de suspendare a executării silite a sumelor urmăribile sau disponibilităţilor băneşti se aplică de drept de către organele de executare şi instituţiile bancare sau terţi popriţi, fără nicio altă formalitate”, mai prevede amendamentul.