Cel mai periculos tip de grăsime. Depozitul adipos care poate devasta organele interne, iată de ce este esențial să luăm măsuri cât mai rapid.
Ideal este să nu așteptăm să se depună multe kilograme de grăsime în jurul abdomenului, fiindcă ar putea deveni fatale.
Știm deja că obezitatea este o boală extrem de periculoasă, care angrenează și alte boli, care ne șubrezește zilnic sistemul osos, buna funcționare a organelor, dar și starea psihică. Depozitul adipos care se formează în jurul burții este însă cel mai periculos. Se numește grăsime viscerală.
O circumferință a taliei mai mare de 88 cm la femei și 102 cm la bărbați constituie un semn de risc crescut de boli asociate grăsimii viscerale.Din fericire, grăsimea viscerală poate fi îndepărtată cu un program regulat de mișcare. Este nevoie și de detoxifierea țesuturilor și organelor abdominale.
Grăsimea de pe abdomen poate fi un semnal că tocmai se instalează o boală gravă: o deficienţă cardiacă, un diabet de tip 2 sau un accident vascular cerebral. De aceea, unii medici, odată cu verificarea greutăţii, recomandă şi măsurarea circumferinței abdomenului.
Cum se face detoxifierea țesuturilor și organelor abdominale
În primul rând, să nu uităm de porția zilnică de mișcare. Măcar 30 de minute de mers pe jos, în ritm alert.
Apoi, desigur, supravegherea programului alimentar. Site-ul doctorulzilei.ro menționează un program dietetic în care să fie preponderente 12 alimente.
Printre acestea, legumele verzi, legumele din familia cruciferelor, lactatele degresate și alimentele cu un conținut ridicat de acizi grași Omega 3, cum ar fi peștele, nucile sau uleiul de măsline.
Nu este posibilă eliminarea surplusului adipos de pe abdomen fără o schimbare radicală a stilului de viață care, evident, a dus la asemenea acumulare.
La fel de importante sunt și odihna, hidratarea cu apă și renunțarea la cele mai periculoase vicii: zahărul, alcoolul, tutunul și nopțile albe, care contibuie masiv la îngrășare.