O femeie a fost amendată după ce și-a lăsat cățelul în mașină pe caniculă

Este complet interzis pentru proprietarii de câini. O femeie a alertat Poliția după ce a observat un cățel lăsat într-o mașină într-o zi caniculară, cu toate geamurile închise.

Animalul a fost salvat de polițiști, care l-au transportat imediat la un cabinet veterinar în stare de deshidratare severă.

„Poliţia Municipiului Reşiţa au fost sesizaţi de o femeie că un căţel este în interiorul unei maşini, cu geamurile închise şi riscă să se deshidrateze.

Poliţiştii au intervenit imediat şi au reuşit să scoată la timp animalul din interiorul maşinii, căţelul fiind vizibil într-o stare avansată de deshidratare, având în vedere temperatura ridicată din habitaclul autoturismului”, a precizat IPJ Caraş-Severin.

Este complet interzis pentru proprietarii de câini. Cățelul a fost adus la un cabinet veterinar, unde a primit îngrijiri de specialitate, și acum starea lui este bună. Ulterior, polițiștii au identificat proprietara animalului și au sancționat-o contravențional.

IPJ Caraș-Severin a precizat că, întrucât condițiile meteo prevăd și pentru perioada următoare temperaturi foarte ridicate, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor reamintesc proprietarilor și deținătorilor de animale de companie că au obligația de a asigura protecția și bunăstarea animalelor și de a evita apariția stresului termic.

cățel salvat
SURSA FOTO: IPJ Caraș-Severin

Nu ar trebui să scoatem câinii afară pe caniculă

Dacă ai un câine, este important să știi că temperaturile ridicate pot provoca hipertermie. Această problemă medicală este foarte gravă și poate avea consecințe fatale în anumite situații. Câinii cu blană lungă sunt deosebit de vulnerabili. Problemele pot apărea și în cazul câinilor care suferă de afecțiuni cardiace sau respiratorii.

O altă regulă esențială este să nu expunem câinele direct la razele solare. Este întotdeauna recomandat să avem apă la îndemână pentru a-l menține bine hidratat.

În ciuda riscurilor asociate, este important să scoți câinele la plimbare în fiecare zi. Este crucial să fii vigilent în privința temperaturilor externe și să alegi momentul potrivit pentru plimbare. De exemplu, asfaltul poate deveni extrem de fierbinte, uneori ajungând la temperaturi de până la 70° C. Câinii mai mici, care sunt mai aproape de sol, sunt expuși la un risc mai mare.

Este esențial să faci un test simplu. Pune podul palmei tale pe asfalt. Dacă în cinci secunde simți că trebuie să îndepărtezi mâna, atunci suprafața este prea fierbinte pentru animalul tău de companie. Acest test este valabil mai ales în timpul zilei, când soarele este cel mai puternic. Experții veterinari ne recomandă insistent să evităm să scoatem câinele din casă în aceste intervale de timp. Mai multe puteți citi aici.