Austria a primit o lovitură de unde se aștepta mai puțin! Mai precis, Ucraina cere sancționarea de urgență a băncii austriece Raiffeisen, după ce instituția bancară a sfidat sancțiunile impuse Rusiei.
Este cutremur total în Austria! Lovitura venită de acolo de unde se aștepta absolut nimeni
Mai mult, autoritățile ucrainene subliniază că instituția bancară din Austria trebuie sancționată deoarece a recunoscut așa-zisele anexări ale liderului de la Kremlin.
Este vorba despre un mesaj destinat clienților săi, în care banca numește provinciile Donetsk și Luhansk „Republici Populare” și le oferă invadatorilor ruși împrumuturi convenabile.
Mai mult, Raiffeisen nu renunță la sucursala din Rusia, principala sursă de profit a companiei.
Președintele RBI a fost trecut pe o listă de persoane recomandate de Kiev pentru sancțiuni
Președintele consiliului de administrație al Raiffeisen Bank International (RBI) și un alt membru al consiliului au fost trecuți pe o listă de persoane recomandate de Kiev pentru sancțiuni.
În schimb, RBI spune că este obligat prin lege să facă acest lucru.
Lista, numită „Război și sancțiuni”, este susținută de Ministerul de Externe al Ucrainei și de Biroul Național Anticorupție (NAZK) de la Kiev. Prin astfel de demersuri, Ucraina își propune să exercite presiuni internaționale asupra anumitor persoane și companii care ar ajuta, direct sau indirect, mașina de război a lui Putin.
Proiectul este sprijinit de Ministerul ucrainean de Externe și de Agenția Națională Anticorupție din Ucraina (NACC), despre care se crede că este, de asemenea, operatorul site-ului sanctions.nazk.gov.ua.
Prin intermediul listei de sancțiuni, guvernul ucrainean dorește să exercite o presiune internațională asupra anumitor persoane și companii pe care Kievul le asociază cu războiul de agresiune rusesc
Raiffeisen are peste 9.000 de angajați în Rusia la sfârșitul anului 2021
Potrivit raportului anual, Raiffeisen are peste 9.000 de angajați în Rusia la sfârșitul anului 2021, iar filiala rusă RBI a fost de ani la rând vaca de muls a grupului bancar vienez. Această dependență poate explica, parțial, poziția adoptată de bancă.
„De la izbucnirea războiului, Raiffeisenbank Rusia și-a oprit în mare măsură activitatea de creditare și a redus volumul de creditare cu aproximativ 25 la sută. Datorită situației fără precedent, RBI își reconsideră poziția sa în Rusia.
Prin urmare, examinează toate opțiunile strategice pentru viitorul Raiffeisenbank Rusia până la o ieșire atent gestionată de la Raiffeisenbank Rusia”, a transmis grupul vienez pentru Puls 24.
Pe de altă parte, RBI a inițiat un ajutor umanitar extins în Ucraina.