Austria trimite din nou o undă de şoc în toată Europa, la puţin timp după ce a refuzat intrarea României în Schengen. Poziţia luată de Viena i-ar putea aduce probleme uriaşe la nivelul UE.
Austria îşi pune în cap toată Europa!
După scandalul uriaş la nivel european generat de votul negativ dat României în dosarul Schengen, iată că ies la iveală şi alte detalii extrem de controversate legate de autorităţile de la Viena.
Radu Tudor: Austria e un stat ce face jocuri murdare în Europa
Totul are legătură cu cele mai recente declaraţii ale ministrului austriac de Externe, Alexander Schallenberg, care a avut un discurs surprinzător de favorabil şi împăciuitor la adresa Rusiei.
„În plin război declanșat de Rusia, care a generat peste 160.000 morți în 11 luni în Ucraina și cea mai gravă criză de securitate din Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial, șeful diplomației austriece pledează pentru colaborare cu Moscova.
După ce Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ilva Johansson, a declarat că opoziția Austriei față de aderarea României la Schengen este un cadou nemeritat pentru Putin, iată că ies la suprafață legăturile toxice Viena-Moscova.
Europa și SUA sunt 100% aparate și securizate de NATO în ultimii 73 de ani. În loc să privească spre cea mai eficientă alianța politico-militară din istorie, Austria, stat UE, ar vrea, nici mai mult nici mai puțin, „aranjamente de securitate cu Rusia, după războiul din Ucraina”.
Adică Viena propune să batem palma cu agresorul, cu statul genocidar, cu dictatura, cu cel mai mare pericol la adresa apărării și securității continentale.
Este nu doar irațional și extrem de periculos ce spune Schallenberg, ci și un damf oribil, anti-european în această declarație cu iz putinist. Să fim avertizați, Austria e un stat ce face jocuri murdare în Europa”, scrie realizatorul Antena 3 Radu Tudor pe blogul său.
Declaraţia lui Alexander Schallenberg care a lăsat Europa cu gura căscată. Ce propune acesta pe relaţia cu Rusia
Reamintim că marţi, 17 ianuarie, aflat în Franţa, ministrul Alexander Schallenberg a transmis că nu trebuie exagerat cu sancțiunile aplicate Rusiei, deoarece continentul ar mai avea nevoie de Moscova.
„Este important că păstrăm proporțiile, să păstrăm măsura. Să nu exagerăm. Să nu interzicem vizele pentru 144 de milioane de ruși.
Trebuie să recunoaștem că Rusia nu se mută și că istoria nu se schimbă. Rusia va rămâne parte a istoriei și culturii europene.
Va veni și o zi de după și avem nevoie de o arhitectură de securitate.
Iar această arhitectură de securitate, din punctul meu de vedere, va trebuie să includă, într-un fel sau altul, cel mai mare vecin, care e și o putere nucleară, membru permanent în Consiliul de Securitate al ONU și se numește Rusia”, a fost declaraţia surprinzătoare a şefului diplomaţiei de la Viena.