Alertă la granița cu România! Noua țintă a Rusiei. Anunțul oficial venit chiar acum

Vicepremierul Republicii Moldova s-a aflat miercuri seara în platoul Digi24, acolo unde a precizat că Federația Rusă și-a dorit mereu să țină țara sub control, obiectiv la care nu a renunțat nici acum.

De asemenea, Andrei Spînu a vorbit și despre situația din Transnistria, subliniind că sunt analizate toate riscurile din această perspectivă.

Oficialul moldovean a mai punctat că de 30 de ani nu s-a prea investit în capacitățile militare ale Republicii Moldova și că de abia acum se va primele încercări, cu scopul de a fi pregătiți pentru provocări.

”Situația (cu Transnistria – n.red.) este complicată și evident că noi, și la Guvern, dar și la Președinție analizăm foarte serios toate riscurile din această perspectivă.

Adevărul, care este și cunoscut, de 30 de ani nu prea s-a investit în capacitățile militare ale țării noastre. Evident, de abia acum se fac primele încercări pentru a reveni și a dota armata, astfel încât să fim pregătiți pentru provocări.

Mesajul actualei guvernări este că noi ne dorim pace și vom face în primul rând tot ce ne stă în putere ca să păstrăm această pace, necesară pentru țara noastră”, spune vicepremierul Republicii Moldova.

Nimeni nu dorește război

Oficialul moldovean a mai spus că cetățenii din Republica Moldova nu doresc război, indiferent dacă sunt situați pe malul stâng sau drept al Nistrului.

El a subliniat că semnele unui război hibrid sunt foarte clare, fiind vorba de propagandă sau de finanțarea anumitor partide politice de opoziție.

”Cetățenii Republicii Moldova, nici pe malul stâng, dar nici pe malul drept al Nistrului nu-și doresc război, indiferent câți soldați ai Rusiei sunt în Transnistria.

Este evident că Republica Moldova a fost în vizorul Moscovei tot timpul, și nu s-a schimbat nimic în ultimii 30 de ani, ca să fim foarte sinceri.

Rusia își dorește să țină Republica Moldova sub control, ca să-și poată promova interesele proprii, și nu interesele populației noastre.

Noi vedem foarte clar că se folosesc elemente ale războiului hibrid, inclusiv propaganda, finanțarea anumitor partide politice de opoziție, tot felul de provocări în diferite zone ale țării, inclusiv acea criză energetică generată de Gazprom.

Deci, toate astea fac parte din acel război hibrid pe care, considerăm noi, că Rusia îl duce în țara noastră.

Acest lucru și l-au dorit permanent, nu este ceva nou, dar acum se acutizează, ținând cont de ce vedem că se întâmplă în Ucraina”, a precizat vice prim-ministrul Republicii Moldova, Andrei Spînu.