Decizia momentului din Ucraina! Lovitură majoră pentru Rusia! Un tribunal ucrainean a condamnat patru prizonieri de război ruşi la câte 11 ani de închisoare pentru crime de război.
Potrivit unui comunicat transmis de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), un tribunal ucrainean a condamnat patru prizonieri de război ruşi la câte 11 ani de închisoare pentru crime de război.
Este cutremur total la Moscova: Prizonieri de război ruși, condamnați la 11 ani de închisoare
Conform documentului, cei patru bărbaţi au fost capturaţi în luptă în regiunea nordică Harkov în luna octombrie a acestui an.
Potrivit SBU, doi dintre ei sunt membri ai Brigăzii Speciale 16 a Direcţiei Generale a Înaltului Stat Major General al Forţelor Armate ale Rusiei, serviciul rus de informaţii militare, în timp ce ceilalţi doi sunt mercenari angajaţi de o companie privată.
Faptele pentru care au fost condamnaţi au avut loc în luna septembrie în satul Borova. Se pare că cei patru bărbaţi au participat la răpirea a trei săteni pentru a obţine informaţii de la aceştia.
Potrivit SBU, bărbaţii condamnaţi i-au ţinut pe deţinuţi într-o groapă în pământ, cu capetele acoperite cu saci de plastic, iar în timpul interogatoriilor i-au torturat „cu brutalitate” şi i-au ameninţat cu moartea, deşi în cele din urmă au fost eliberaţi.
Un tribunal din regiunea Poltava, din centrul Ucrainei, i-a găsit vineri vinovaţi de conspiraţie pentru încălcarea legilor războiului, în conformitate cu articolul 438 din Codul penal ucrainean. Tribunalul ucrainean i-a condamnat la 11 ani de închisoare, aşa cum a cerut procuratura.
Cu toate acestea, sentinţa mai poate fi atacată cu recurs.
Un tribunal din Kiev a fost desființat
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a salutat, săptămâna trecută, dizolvarea unui tribunal din Kiev, considerat în general corupt, ca dovadă că Ucraina poate lupta simultan împotriva corupției și a invaziei Rusiei.
Cu toate acestea, unii experți din Ucraina au declarat că legislația aprobată de parlament este doar un punct de plecare. Unele dintre legi vor trebui revizuite și va fi nevoie de legislație suplimentară, au spus experții.
„Kievul chiar demonstrează progrese în satisfacerea tuturor recomandărilor Comisiei Europene. Dar niciuna dintre ele nu a fost implementată pe deplin”, au scris trei experți din cadrul Pachetului de Reanimare a Reformelor, care grupează organizații neguvernamentale și experți în reforme.